fbpx
Anonieme donor sponsort verfraaiing tuin enige Hospice in Suriname

GFC NIEUWS- Hospice de Horizon, het enige Hospice in Suriname, draait voor het grootste deel op basis van vrijwilligers en is afhankelijk van donaties en giften van zowel particulieren als organisaties.

Zo zijn eerder schenkingen gedaan voor meubilair, het bestraten van het terrein, en nu zal op 21 november de tuin middels een donatie verder worden verfraaid. Een mooie tuin benadrukt de huiselijke, rustgevende sfeer die deze zorgplek wil uitstralen, laat de directie optekenen.

Het Hospice biedt aan mensen in de terminale fase zorg in de laatste levensfase. De afgelopen maanden is het Hospice er ook toe overgegaan om patiënten die langdurige zorg behoeven, maar niet terminaal zijn, voor korte tijd op te vangen, om de mantelzorgers zodoende te ontlasten. Dit werd mede ingegeven door de financiële zorgen van het Hospice.

Sinds haar start in 2017 blijft de organisatie met grote moeite het hoofd boven water houden. Niet omdat er geen behoefte is aan zo een palliatieven zorgplek, maar omdat nog niet alle verzekeringsmaatschappijen die zorg vergoeden. Maar een Hospice is geen luxe, benadrukt coördinator Stenna Pinas.

In Suriname behoeft de kennis over en begrip voor palliatieven zorg nog veel meer aandacht; het is immers een ieders wens dat geliefden op een menswaardige, liefdevolle en respectvolle wijze begeleid worden in de eindfase van hun leven en dat naasten zich ondersteund en begeleid weten.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…