fbpx

Anonieme donor sponsort verfraaiing tuin enige Hospice in Suriname

GFC NIEUWS- Hospice de Horizon, het enige Hospice in Suriname, draait voor het grootste deel op basis van vrijwilligers en is afhankelijk van donaties en giften van zowel particulieren als organisaties.
Zo zijn eerder schenkingen gedaan voor meubilair, het bestraten van het terrein, en nu zal op 21 november de tuin middels een donatie verder worden verfraaid. Een mooie tuin benadrukt de huiselijke, rustgevende sfeer die deze zorgplek wil uitstralen, laat de directie optekenen.
Het Hospice biedt aan mensen in de terminale fase zorg in de laatste levensfase. De afgelopen maanden is het Hospice er ook toe overgegaan om patiënten die langdurige zorg behoeven, maar niet terminaal zijn, voor korte tijd op te vangen, om de mantelzorgers zodoende te ontlasten. Dit werd mede ingegeven door de financiële zorgen van het Hospice.
Sinds haar start in 2017 blijft de organisatie met grote moeite het hoofd boven water houden. Niet omdat er geen behoefte is aan zo een palliatieven zorgplek, maar omdat nog niet alle verzekeringsmaatschappijen die zorg vergoeden. Maar een Hospice is geen luxe, benadrukt coördinator Stenna Pinas.
In Suriname behoeft de kennis over en begrip voor palliatieven zorg nog veel meer aandacht; het is immers een ieders wens dat geliefden op een menswaardige, liefdevolle en respectvolle wijze begeleid worden in de eindfase van hun leven en dat naasten zich ondersteund en begeleid weten.

BEKIJK OOK
Officiële ingebruikname praktijklokalen op STS Nickerie