Animo Bigi Broki Waka blijft groeien

De belangstelling voor deelname aan de Bigi Broki Waka blijft groeien en het is intussen elke eerste zondag van het nieuwe jaar een groot spektakel. Vanaf september komen er reeds verzoeken bij de organisatie binnen van mensen die willen meedoen aan dit sportevenement.

Volgens voorzitter Hans Girjasing van de Stichting Bigi Broki Waka, moeten vanwege veiligheidsreden niet meer dan 5.500 mensen toegelaten worden aan deze activiteit.

Zondag 6 januari is het de 16e keer dat duizenden burgers wederom zullen participeren aan de Bigi Broki Waka die is onderverdeeld in een wandel-, trim- en hardlloop. Al in de vroege ochtend worden deelnemers met bussen vanuit de rotonde aan de Van t Hogerhuysstraat overgebracht naar het Veerplein te Meerzorg in Commewijne.

Van daaruit vindt de loop plaats door een deel van Meerzorg, terug over de Jules Wijdenboschbrug naar Paramaribo. Voor een periode van twee uren wordt de brug afgesloten om de activiteit te doen plaatsvinden, zegt Girjasingh. Dankzij actoren als het KPS, de Militaire Politie, Rode Kruis en vrijwilligers wordt alles in goede banen geleid.

De voorzitter geeft voorts aan dat er zich nooit een calamiteit heeft voorgedaan tijdens de loop en spreekt de hoop uit dat alles ook dit keer goed verloopt. Elk jaar neemt de belangstelling voor de Bigi Broki Waka toe, maar de organisatie dient zich strikt te houden aan de limiet van 5.500 personen vanwege het veiligheidsaspect.

De activiteit heeft als hoofddoel om de samenleving te laten bewegen en stimuleren tot een gezondere levensstijl.

Geïnteresseerden die wensen deel te nemen kunnen zich niet meer inschrijven, omdat het limiet van 5.500 reeds is gehaald.(GFC)

Overige berichten