fbpx

Aniel uit Suriname is erg eenzaam en doodongelukkig in Nederland

Door de GFC redactie in Nederland

“Ik ben 44 jaar oud, maar heb het gevoel als een 90- jarige door het leven te gaan. Mijn leven is zo vreselijk saai en waardeloos”, moppert Aniel.

Hij woont al 12 jaren in Nederland, voordien woonde hij in Suriname en verdiende zijn geld daar als taxichauffeur. Via contacten die hij tijdens een taxirit tegenkwam, lukte het hem uiteindelijk te komen wonen in het “beloofde land”, Nederland.

“Maar ik ben doodongelukkig hier. Ik werk, dat is mijn enige echte bezigheid. Daarna ga ik naar huis en kijk de hele avond in mijn eentje naar tv. Verder ken ik nauwelijks mensen hier. Met het maken van vrienden lukt het helemaal niet. Iedereen lijkt zijn eigen leven te hebben en heeft het zo druk. Men heeft hier geen tijd voor een ander”, legt hij uit.

Het is Aniel tot nu toe niet gelukt een liefdesrelatie met een vrouw aan te gaan.

“Ik ben geen mooie man, heb een Surinaams accent en ben slechts een eenvoudige arbeider. De vrouwen hier zijn niet in mij ge├»nteresseerd en respecteren mij totaal niet. Vooral de Nederlandse vrouwen met wie ik een praatje probeer te maken lachen mij hard uit en zeuren steeds over mijn Surinaamse accent en over het feit dat ik erg kort van gestalte ben. Ik kan helemaal niet wedijveren met de goed uitziende en hoog opgeleide mannen hier”.

BEKIJK OOK
Buurman kon 2-jarig meisje niet redden uit brandende woning door enorme rookontwikkeling

De eenzame man zegt de rest van zijn leven wel in Nederland te zullen blijven wonen, ondanks zijn leefkwaliteit enorm veel te wensen overlaat.

“Ik verdien hier redelijk en kan een huis huren. Bovendien kan ik elke maand geld sturen voor mijn moeder. Voor haar doe ik het ook. Aan de andere kant zou ik ook niet meer in Suriname kunnen wennen. Je kan daar niets verdienen en het land is een grote rotzooi, hoe zou ik dat moeten overleven? Ik blijf daarom maar hier in Nederland”, weet Aniel.

Hij waarschuwt de Surinamers die er alles aan doen om in Nederland te komen wonen echter wel.

“Weet dat de competitie hier zeer sterk is. Als je denkt het hier even te komen maken als laagopgeleide Hindostaan met een verkeerd accent, dan heb je het goed mis. Je moet hier 100 keer meer je best doen om serieus genomen te worden, laat staan te integreren in het systeem of een Nederlandse vrouw aan de haak te slaan. Je blijft uiteindelijk een derderangs burger hier! Een burger waar de meeste Nederlanders heel erg op neerkijken. En dat is de naakte waarheid”, aldus Aniel.