Angstaanvallen kinderen Hendrikschool hebben niets te maken met duivelse krachten

DOOR P. PETERSON Ph.D / GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE-   Volgens de schrijver van een ingezonden stuk op GFC Nieuws, J. Kerto, waren enkele kinderen van de Hendrikschool vandaag in trance geraakt. Het feit dat jonge kinderen in trance raken, of beter uitgedrukt een angstaanval krijgen, maakt uiteraard heel veel reacties los. Zo wordt op de Facebook pagina van GFC druk gespeculeerd over de oorzaak van dit fenomeen. Veel personen zijn ervan overtuigd dat duistere krachten hierachter zitten.

Anderen die frequent gebruik maken van de wetenschappelijke literatuur weten echter dat dergelijk gedrag helemaal niets te maken heeft met duistere of duivelse krachten.

Het is heel begrijpelijk dat kinderen en ook volwassenen na een traumatische ervaring ernstige angstaanvallen kunnen ontwikkelen. Het is namelijk geen eenvoudige opgave voor de kinderen om het tragische wat vorige week op de Hendrikschool is gebeurd, snel te verwerken. De wrange dood van een medescholier is niet iets waarover wij lichtzinnig moeten doen.

Volgens verschillende wetenschappers wordt het woord trance maar al te vaak verkeerd gebruikt en nodeloos in verband gebracht met kwade geesten.  Wanneer mensen in trance raken, of angstaanvallen krijgen, heeft dat niets met duistere krachten te maken, weten Internationale experts.

Iedereen ervaart dagelijks wel vaker een vorm van lichte trance. Bent u wel eens bezig geweest met het lezen van een boek en iemand praat met u en u hoort geen woord  wat er gezegd werd omdat u verzonken was in het spannend verhaal?

Of dat u tijdens een autorit de minuten daarvoor niet meer  goed kunt herinneren? U weet ook niet zeker of u gekeken heeft of het verkeerslicht wel of niet groen kleurde? U was wellicht in een lichte trance. En dat heeft niets te maken met duistere krachten.

Er zijn verschillende vormen van trance. Gedissocieerde trance en geassocieerde trance. De trance van angst kan gepaard met een aantal zeer heftige en onplezierige symptomen.

Het is aannemelijk dat de kinderen een extreem ernstige angstaanval hebben gehad. Deze aanvallen kunnen plotseling opkomen en volgens wetenschappers minuten of zelfs langer duren totdat er een piek wordt bereikt. Tijdens de aanval is er sprake van een sterk verhoogde hartslag, hartkloppingen en vooral zeer hevig beven, trillen en zweten, verwardheid en andere zeer onplezierige symptomen die beslist niet door duivelse krachten worden veroorzaakt.

 

 

 

Overige berichten