fbpx

Angst kan seksleven schaden

Gevoelens van angst of onzekerheid kunnen ervoor zorgen dat je minder zin hebt in seks. Zin hebben wordt aan de kant geschoven wanneer deze gevoelens de kop opsteken. Paniek en getwijfel hebben eveneens een fysiek effect op je lichaam. Ze versterken de productie van stresshormonen zoals adrenaline, met als gevolg dat je nooit echt volledig ontspannen bent.

Het zorgt ervoor dat je niet gelukkig bent over je lichaam

Je letterlijk en figuurlijk blootgeven aan iemand is iets waar de meesten onder ons het in het begin moeilijk mee hebben. Maar extra onzekerheid kan ervoor zorgen dat je het gewoon nooit wil doen. Elke kleine onzekerheid wordt in jouw hoofd als het ware 10 keer uitvergroot.

BEKIJK OOK
Chanelle (43) vertelt: door de inflatie ga ik nu met de benen wijd voor geld

Het kan ervoor zorgen dat je niet durft vragen wat je wil

Het is over het algemeen al moeilijk om te praten over seks, omdat rond het onderwerp nog steeds een enorm taboe hangt. Vertellen wat je leuk vindt en vooral wat niet, is dan ook vaak niet evident voor veel mensen. Angst kan daar nog een schepje bovenop doen.

Angst maakt tot een orgasme komen moeilijk

Gespannen spieren, versnelde ademhaling, kippenvel, deze en nog andere fysieke symptomen kunnen aantonen dat angst ervoor zorgt dat je niet tot een hoogtepunt komt.