fbpx
Anenda Veldman leidt nieuwe RvT GLIS

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Raad van Toezicht (RvT) bij het Grondregistratie en Landinformatie Systeem (GLIS) geïnstalleerd.

De raad wordt geleid door Anenda Veldman en bestaat verder uit de leden: Aditkoemar Sewnandan, Wayne Telgt, Dinesh Kalpoe en Riedo Banai.

Het GLIS geeft onder meer invulling aan het grondwettelijk recht op bescherming van eigendommen van burgers en investeerders. De RvT is benoemd voor een periode van vier jaar.

Santokhi heeft bij dit heugelijk moment benadrukt dat het belangrijk is dat dit orgaan de visie van de regering meeneemt. Het staatshoofd heeft bij deze beëdiging van de leden, de doelstellingen, de taken , de randvoorwaarden van het systeem van registergoederen, structuur van GLIS, aangehaald.

De taken van de raad zijn meerdelig. De president gaf onder andere aan dat de RvT toezicht houdt op de werkzaamheden van het bestuur en een adviserende functie heeft richting het bestuur.

President Santokhi bracht namens de regering de felicitaties over aan de nieuwe raad en vroeg de leden de GLIS wet goed te bestuderen.

Hij benadrukte dat Raad good governance moet waarborgen binnen het GLIS. Het staatshoofd deed een beroep op de RvT de dienstverlening naar het publiek toe te verbeteren.

Voorzitter Veldman zei in een korte reactie dat eerst de overdracht van de gewezen Raad aan de huidige moet plaatsvinden. Zij verwacht dat er veel werk aan de winkel is. De RvT zal zich beijveren om het vertrouwen dat enigszins is afgebrokkeld, te herstellen.

Tijdens de installatie van de nieuwe RvT waren ook aanwezig de politieke leiders Paul Somohardjo en Gregory Rusland en minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.