fbpx
Andressa Hunsel Ambrose maakt debuut als auteur in VS

GFC NIEUWS- Andressa Hunsel verhuisde het vorig jaar voor goed met haar gezin naar New Jersey.

Zij werkt inmiddels al 8 jaar als marketingspecialist en is sinds kort voorzitter van de Stichting Help Us Help Them.

Andressa heeft in 2014 de media aandacht weten te trekken met haar project “Vechten tegen pesten” welke op meer dan 40 basisscholen werd uitgevoerd in Paramaribo en Wanica. Een succesvol project om op terug te kijken.

Nu maakt zij Internationaal debuut met haar kinderboek “Keemaya and the Beach – My Journey Living With Sickle Cell”. Niet zomaar een kinderboek, want met dit boek gelooft zij de harten te kunnen raken van kinderen met Sikkelcel Disease en diens familie.

“Keemaya and the Beach is an outstanding way of raising awareness about Sickle Cell Disease!” “Every Child with SCD needs to read this book” “Een unieke, creatieve en educatieve manier om de ziekte onder de aandacht te brengen bij kinderen maar zeker ook de ouders”. Zo klinken de reacties over haar boek.

Andressa gelooft dat dit boek het begin is van een nieuwe manier om awareness te creëren. In Keemaya and the Beach is Keemaya een 8-jarig meisje welke de Sikkelcelziekte heeft. De lezer wordt op een positieve manier geïnformeerd over de ziekte, leefregels en uitleg middels tekeningen die het voor kinderen makkelijk te begrijpen vinden.

Een Extra tintje geeft zij door middel van leuke puzzels, kleurplaatjes en affirmaties voor de kinderen. Naast dit boek heeft zij ook posters en pijnladders laten ontwerpen voor de kinderen. Via haar Facebook pagina is er meer informatie over haar boek en overige producten die hieraan gerelateerd zijn.

Binnenkort start zij een crowdfunding campagne in verband met de Sickle Cell Awareness Month (September) om elk kind met deze ziekte te voorzien van een pakketje waarin natuurlijk haar boek, poster en pijnladder deel van uitmaken.

Momenteel is haar boek online te vinden via haar publisher iUniverse en Amazon. Blijf haar FB page volgen voor updates over de verkooppunten.

Is haar boek ook te verkrijgen in Suriname?

Dit is haar grootste wens, dus de gesprekken zullen nog gevoerd moeten worden met de boeken winkels in Suriname. Tot die tijd kunnen boeken rechtstreeks via Andressa worden besteld.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…