fbpx

Dodelijke bacteriën bedreigen de wereld: 10 miljoen doden per jaar als we geen medicijn vinden

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- DOOR P. PETERSON, Ph.D. Wetenschappers waarschuwen dat dodelijke bacteriën nu een ander nog groter gevaar vormen voor de wereld.

De gevaarlijke bacteriën kunnen volgens topexperts naar verwachting zorgen voor wereldwijd meer dan 27.000 doden per dag. Er moeten om die reden op de meest korte termijn maatregelen worden getroffen.

Wetenschappers van de Universiteit van Colorado (VS) en andere universiteiten werken nu met veel gedrevenheid aan nieuwe wapens om deze ​​wereldwijde microbiële bedreiging te bestrijden.

Volgens Amerikaanse researchers is er sprake van een stijgende golf van potentieel dodelijke bacteriën die resistent zijn tegen alle momenteel beschikbare antibiotica.

BEKIJK OOK
Filmexposé “Diima Doti” bij Nationaal Archief Suriname

Deze bacteriën zouden, als wij niet snel medicijnen ontwikkelen en andere maatregelen treffen, naar schatting in de komende decennia 10 miljoen mensen per jaar het leven kunnen kosten.

Volgens professoren in moleculaire, cellulaire en ontwikkelingsbiologie in samenwerking met verscheidene onderzoeksteams , zorgt ook de COVID-19- ellende voor veel meer gevaar door toenemende resistentie tegen antibiotica in de hand te werken.

In een artikel dat in PLOS Pathogens is gepubliceerd, onthullen de topexperts de zeer zorgelijke wereldsituatie.

Foto: CDC