fbpx
Facebook Pagelike Widget

Anastatia Kanapé-Pokie nieuwe CBB-directeur

GFC NIEUWS- Ambtenaren van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) hebben donderdag hun nieuwe directeur Anastatia Kanapé-Pokie verwelkomd in het bijzijn van vicepresident Ronnie Brunswijk en de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo.

Zowel de vice-president als de Biza-minister hebben de deskundigheid, kwaliteiten en vaardigheden van Kanapé-Pokie kenbaar gemaakt..

De vicepresident benadrukte het belang van het CBB vanaf de geboorte van een persoon. Eveneens is burgeradministratie volgens hem ook belangrijk voor de regering bij het plannen. Brunswijk gaf aan dat de regering drie fases heeft uitgezet, namelijk Urgentie-, Stabilisatie- en Groeifase.

Hij benadrukte dat het CBB een belangrijke rol zal spelen bij de verschillende fases en als databank zal fungeren voor wat betreft burgerinformatie en registratie. De vicepresident benadrukte daarom ook het belang van een kundige directeur op het CBB.

Kanapé-Pokie is vanaf 2004 werkzaam op het CBB op de afdeling Binnenland. Zij heeft ook haar ondersteuning gegeven aan de afdelingen Paspoorten en Aanvullingen en Verbetering. Vanaf 2012 geeft ze leiding aan de afdeling Centraal Bevolkingsadministratiebewaking.

De vicepresident is ervan verzekerd dat het CBB met Kanapé-Pokie in goede handen is. Hij heeft alle geloof dat directie en personeel van het CBB haar de volle ondersteuning zullen geven. Brunswijk zei dat de regering alle vertrouwen in haar heeft.

Biza-minister Somohardjo feliciteerde de nieuwe CBB-directeur en gaf aan dat het om een deskundige vrouw gaat. “Nieuwe CBB-directeur, de taak die u voor u krijgt is een zware. U wilt heel veel doen, wij willen heel veel met u doen. We willen CBB efficiënter maken. We willen in de verre gebieden CBB-kantoren openen, zodat mensen niet ver hoeven voor een uittreksel”, aldus Somohardjo.

Hij wees Kanapé-Pokie ook op de klachten over het CBB vanuit de samenleving. Niet bij alle klachten ligt de schuld bij de ambtenaren. Samen met de nieuwe CBB-directeur gaat Somohardjo werken aan een betere service van het CBB naar de samenleving toe.

De bewindsman zal ook kijken naar de herwaardering van de CBB-ambtenaren, een proces welke door de vorige regering is ingezet en die hij goed wil afronden. “Ik kom hier in vrede en wil ook dat die herwaardering komt, maar geef de regering Santokhi/Brunswijk de kans om de financiële ruimte te vinden om jullie herwaardering in orde te maken”.

Minister Somohardjo bedankte de scheidende CBB-directeur Dennis Menso voor zijn diensten en manier van overdracht. Menso zei dat het hem een waar genoegen was om als directeur van CBB te mogen functioneren en dat hij zijn bijdrage heeft mogen leveren aan de organisatie. Hij bedankte de staf en het personeel van het CBB voor hun inzet en het vertrouwen in hem. Hij heette de nieuwe directeur welkom en riep het personeel op om haar alle steun en medewerking te geven.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…