fbpx

Amoksi wil een integer politiekorps

GFC NIEUWS- “Ik wil de belangrijkheid van het Korps Politie Suriname in ons staatsbestel benadrukken. Het hebben van een integer en professioneel korps geeft vertrouwen in de beleving van de rechtsstaat en het beschermen van de mensenrechten,” aldus minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.
De minister sprak maandag bij de beëdiging en toelating van 160 rekruten tot het KPS. De rekruten zijn beëdigd door procureur-generaal, Roy Baidjnath Panday.
Minister Amoksi heeft tijdens de beëdiging enkele opmerkelijke punten genoemd: de verplichting om de gemeenschap te dienen, het naleven van de wet in persoonlijke en in professionele zin, het met respect behandelen van aangevers, verdachten en veroordeelden ongeacht hun ras en sociale status, het verbod op het aannemen van giften, het niet doorgeven van vertrouwelijke informatie van onderzoeken, mensen niet te molesteren en het onthouden van het gebruik van overmatig geweld dan wel de macht gebruiken om anderen een voorkeursbehandeling te geven of voor persoonlijk gewin.
De bewindsman benadrukt dat de beëdiging was uitgesteld, omdat de belangen van alle betrokkenen moesten worden meegenomen in de besluitvorming.
Intussen is bekend dat de Politiebond eist dat de 3 rekruten die zijn uitgevallen alsnog worden beëdigd.

BEKIJK OOK
CBvS start landelijk onderzoek Nulmeting Financiële Inclusie en Educatie