fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn vrij ernstig.
Minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie vraagt de samenleving kalm, maar ook alert te blijven. Hij zal afstemmen met president Chandrikapersad Santokhi om na te gaan welke stappen ondernomen zullen worden.
“Wij als Justitie zijn bezig, we zijn alert, de inlichtingendiensten werken. Ik doe een oproep aan de samenleving om kalm te blijven, maar ook alert. Wij vragen de samenleving indien zij zaken opmerkt die door te geven aan de politie, zodat er tijdig ingegrepen kan worden. Wij gaan afstemmen met de leiding van het land hoe wij deze situatie moeten aanpakken.”
ABOP-parlementariër tevens ex-minister van Justitie & Politie, Edward Belfort, is van mening dat Bouterse volgens de grondwet vervolgd zou moeten worden voor deze uitspraken. Bouterse prikkelt jongeren om naar vuurwapens te grijpen en hebben zijn uitspraken niets te maken met ideologische wapens. Dit is duidelijk een aanzet geven tot verstoring van de openbare orde en riskeert men hiervoor een gevangenisstraf van maximaal 6 jaar.

OOK INTERESSANT
Gedeelte langs Waterkant vanaf de Waag tot gemaal Jodenbreestraat krijgt renovatiebeurt