fbpx
Amerikanen waarschuwen: geen mondkapjes met ventilatierooster gebruiken, bandanas minst effectief

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE– Het Amerikaanse  Centers for Disease Control and Prevention (CDC) waarschuwt burgers om geen mondkapjes te gebruiken met ventilatieroosters. Deze modellen kunnen de kans op het verspreiden van het coronavirus vergroten.

De CDC heeft recentelijk haar richtlijnen op dit vlak aangepast. Klik op deze link voor meer details> The Centers for Disease Control and Prevention

Deze soort mondkapjes maken het gemakkelijker om erdoorheen te ademen, maar bieden niet de juiste bescherming.

Onderzoekers verbonden aan the Duke University in de VS hebben kortgeleden 14 vaak gebruikte mondkapjes vergeleken om na te gaan welke de beste zijn in het tegengaan van virusbesmettingen.

Het beste mondkapje is de originele N95 (of FFP2 en FFP3) zonder ventilatieklepje. De bandanas zijn volgens de Amerikaanse onderzoekers het minst effectief. Zie ook deze studie.

 

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…