fbpx

Amerikaanse wetenschappers kritisch over uitbannen van dierlijke producten in voeding

Wetenschappers van de Virginia Tech College of Agriculture and Life Sciences en de University of Wisconsin hebben onderzocht welke effecten er in de uitstoot van broeikasgassen te verwachten zijn wanneer de veehouderij compleet uit de Verenigde Staten verdwijnt. De totale voedselproductie zou met 23% toenemen.

Het voedingsaanbod op de binnenlandse markt zou veranderen en de uitstoot van broeikasgassen op de landbouw zou 28% lager zijn. De totale uitstoot van broeikasgassen door de Verenigde Staten zou echter maar met 2,6% afnemen.

Ook zou het aanbod van essentiële voedingsstoffen meer in onbalans zijn. Dat schrijven zij in een publicatie in het wetenschappelijk tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences of the USA.

BEKIJK OOK
Dat je pas gelukkig kan zijn met een dikke auto, groot huis en veel geld is onzin

In vergelijking tot een dieet met dierlijke producten zou een volledig plantaardig dieet tot een te groot aanbod van energie leiden en tot meer tekorten in bepaalde essentiële voedingsstoffen.

Momenteel voorzien dierlijke producten in 24% van de totale energie die Amerikanen in hun voeding opnemen, in 48% van de eiwitten, in 23% tot 100% van de essentiële vetzuren en in 34 tot 67% van de essentiële aminozuren.

De Amerikaanse veehouderij zorgt voor werkgelegenheid voor 1,6 miljoen mensen en de draagt jaarlijks voor 31,8 miljard dollar bij aan de export van de Verenigde Staten.(Foodholland)