fbpx

Amerikaanse professor: wat ik nu met jonge mensen zie gebeuren op de ICU is erger dan ooit

GFC GEZONDHEIDSREDACTIEWat ik de afgelopen weken op de Intensive Care Units heb meegemaakt met relatief jonge coronapatiënten, is nog nooit zo ernstig geweest.

Dat zegt de Amerikaanse professor, dr. Roger Seheult tijdens een interview op MedCram.

De Delta- variant van het coronavirus slaat volgens hem genadeloos hard toe.

Seheult is een Associate Professor aan de University of Californië Riverside School of Medicine, Assistant Professor aan de Loma Linda University School of Medicine en gespecialiseerd in interne geneeskunde, longziekten, kritieke zorg en slaapgeneeskunde.

“Ik zie patiënten binnen komen tussen de 20 en 40 jaar oud met weinig onderliggende klachten die aan de beademing worden gezet en uiteindelijk moeten vechten voor hun leven”.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Ga zo snel mogelijk vaccineren nu Delta en Lambda – varianten op de loer liggen

“Vaders van 60 jaar die mij huilend smeken om er alles aan de te doen hun kinderen te redden. Dit zagen wij niet tijdens de vorige coronagolf”.

BEKIJK OOK
Significante post-COVID hersenafwijkingen onthuld door speciale MRI

“Bijna alles wat wij in de afgelopen periode hebben geleerd van het virus, is nu iets veranderd met de komst van de veel gevaarlijkere Delta- variant”, aldus de befaamde medicus.

Professor Seheult pleit ervoor dat personen die nog niet zijn gevaccineerd, dat zo snel mogelijk doen.

Hij waarschuwt ervoor, de funeste gevolgen die besmettingen met het Delta-virus kunnen meebrengen niet te onderschatten.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER