fbpx

Amerikaanse priester molesteert stervende vrouw: ‘Vind je dit lekker?’

Redactie GFC Nieuws — Woensdag werd een katholieke priester in de Amerikaanse stad Austin (Texas) gearresteerd omdat hij een stervende vrouw seksueel zou hebben gemolesteerd. De 75-jarige geestelijke was bij de vrouw geroepen voor het toedienen van het sacrament der stervenden.

De vrouw was opgenomen in een hospice na diabetescomplicaties. De eerwaarde Gerold Langsch werd verzocht de laatste rituelen voor ernstig zieken of stervenden bij haar uit te voeren.

Langsch zou haar borsten hebben betast en zou geprobeerd hebben zijn hand tussen haar benen te brengen.

Terwijl hij haar borsten zalfde met heilig water en haar tepels kneep en masseerde met lotion, vroeg hij haar: “Vind je dit lekker?”

BEKIJK OOK
Vermist tienermeisje (16) beweert ontvoerd te zijn

Gerold Langsch dient niet langer als priester in het katholieke bisdom Austin. Hij verloor zijn positie in de St. Paul Catholic Church na een andere, niet-gerelateerde klacht. Volgens dat rapport zou hij “er niet in geslaagd (zijn) om de juiste grenzen te onderhouden met een volwassene.”

De geestelijke is momenteel vrij op een borgtocht van 15.000 dollar. Als hij wordt veroordeeld, riskeert hij een gevangenisstraf van een jaar en een boete van maximaal 4000 dollar.

De politie van Austin onderzoekt of Vader Langsch meer slachtoffers heeft gemaakt.