fbpx

Amerikaanse priester houdt groot aantal knaapjes thuis, met financiële steun van aartsbisdom

Een Amerikaanse katholieke priester bleek in de Filipijnen een compleet bordeel aan huis te hebben. Hij had een groot aantal minderjarige jongens onder dak, allemaal voor ‘eigen gebruik’.

De eerwaarde Kenneth Hendricks (77) is al 40 jaren actief in de Filipijnen. Hij ontvangt voor zijn ‘zendingswerk’ financiële steun van het aartsbisdom Cincinnati. Hij werd woensdag gearresteerd in de Filipijnse stad Naval (Biliran).

Bij onderzoek werd ontdekt dat Hendricks een groot aantal kinderen bij zich in huis hield. De man Gods ging samen met hen in bad en misbruikte de jongens individueel of in groepjes. Hij had gedreigd dat als zij daar iets over naar buiten brachten, zij allemaal naar de gevangenis zouden gaan.

Zijn slachtoffers waren van 7 tot 12 jaar oud. De priester rekruteerde hen in zijn kerk, bijvoorbeeld wanneer zij zich opgaven als altaarjongen.

BEKIJK OOK  MMC heeft schuld van meer dan SRD 42 miljoen

De Amerikaanse procureur-generaal Benjamin Glassman zei dat Hendricks samen met meerdere jongens en slachtoffers heeft gewoond, en hen zowel alleen als met anderen molesteerde. Slachtoffers vertelden de onderzoekers dat Hendricks hen kuste, hun geslachtsdelen aanraakte en orale en anale seks met hen bedreef. Een van hen gaf op meer dan 40 keer seks met de pastoor te hebben gehad.

Een vertegenwoordiger van het aartsbisdom van Cincinnati zei dat ze “bijna niets over deze man weten”. Op hun website beweert het bisdom dat Hendricks “geen priester van het aartsbisdom van Cincinnati is of ooit is geweest”, hoewel hij wel voorkomt in een opsomming van hun zendelingen in Azië.

kenneth hendricks bisdom | GFC Nieuws