fbpx

Amerikaanse ambassade doneert PPE’S aan Onderwijs ter waarde van US$ 50.000

GFC NIEUWS- De ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika in ons land, Karen Williams, heeft een ontmoeting gehad met de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, waarbij een donatie ter waarde van ongeveer $50.000 werd overgedragen.
Deze donatie bestond uit Personal Protective Equipment (PPE), waaronder mond en neusmaskers, thermometerguns en hand sanitizers voor scholen met het oog op een veilige start van het nieuw schooljaar, die als uitdaging vooral het uitbreken van de Corona pandemie wereldwijd heeft.
De ambassadeur geeft aan dat deze geste bedoeld is om de VOJ-scholen tegemoet te komen. “Onderwijs is de sleutel voor een betere toekomst voor Suriname en hiermee willen wij een zorg van de schouders van de leerlingen halen, zodat zij zich volledig kunnen concentreren op hun beoogde doel,” aldus de ambassadeur.
Minister Marie Levens bedankte de ambassadeur van harte voor deze geste en verzekerde haar dat het zeker de gewenste bestemming zal bereiken en zal bijdragen aan de persoonlijke veiligheid op de scholen. “Wij moeten samen de verantwoordelijkheid op ons nemen om het virus het hoofd te kunnen bieden”, aldus de minister.

BEKIJK OOK
CBB-directeur Pokie doet aangifte van smaad en laster: Ik tolereer het niet dat CBB onrechtmatig in een kwaad daglicht wordt geplaatst