fbpx

Amerikaans ziekenhuis verwijdert per ongeluk gezonde nieren, laat Linda 7 jaren wachten op nieuwe

Steeds meer mensen bieden Linda Woolley (73) een van hun nieren aan. Eerder deze week bracht de Amerikaanse omroep FOX31 haar verhaal naar buiten: chirurgen haalden haar beide, gezonde nieren bij vergissing weg.

“Mijn leven is totaal veranderd. Dialyseren is geen picnic, hoezeer je er ook aan gewend raakt, het berooft je van jouw leven,” zegt Woolley.

In mei verwijderden chirurgen van het University of Colorado Hospital beide nieren omdat zij vermoedden dat zij nierkanker had.

Maar op een kopie van de biopsie die de omroep te zien kreeg, is “ geen bewijs van maligniteit”  zichtbaar en is duidelijk zichtbaar dat beide nieren gezond zijn.

Ook een biopsie op de verwijderde nieren toont “geen bewijs van carcinoom” en “geen massa-laesie geïdentificeerd”, wat betekent dat er geen kanker aangetroffen is.

Zij moet nu minstens één nieuwe nier krijgen, maar de wachttijd daarvoor is in de VS minimaal zeven jaren. Bovendien is zij voorlopig te zwak om een transplantatie te ondergaan.

Linda Woolley heeft nog geen excuses ontvangen van het ziekenhuis, dat niet eens wil erkennen dat zij daar behandeld is. Zij heeft de zaak nu in handen gelegd van een advocatenkantoor.