Amerika zal moeten praten met ‘Iraanse terroristen’

Redactie GFC Nieuws — Als de VS willen opereren in de Straat van Hormuz, de belangrijkste handelsroute in de Perzische Golf, dan moeten zij praten met degenen die hem verdedigen. Dat zegt de de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif.

Dit betekent dat de Amerikanen in overleg zullen moeten met de Revolutionaire Garde van Iran. Die werd onlangs door Amerika tot ’terroristische organisatie’ verklaard.

Iedereen die de Straat van Hormuz binnenkomt, moet samenwerken met de regionale machten die de veiligheid van het gebied bewaken, zei Zarif tijdens een Asia Society-evenement in New York, eraan toevoegend dat dit betekent samenwerking met de Islamitische Revolutionaire Garde.

De minister waarschuwde dat Washington “geen gekke dingen” moest doen die de Iraanse veiligheid zou kunnen schaden. Hij benadrukte dat Teheran “openstaat voor dialoog.”

Zarif zegt dat Iran “zijn olie zal blijven verkopen. We zullen kopers blijven vinden voor onze olie en we zullen de Straat van Hormuz blijven gebruiken als een veilige doorvoerpassage voor de verkoop van onze olie.”