American Airlines zal relatie tussen Suriname en Amerika versterken

GFC NIEUWSREDACTIE- De eerste vlucht van de Amerikaanse vliegmaatschappij American Airlines naar Suriname is een feit.

De carrier heeft haar inaugurele vlucht vanuit Miami, Verenigde Staten van Amerika naar Paramaribo op 7 september voltooid.

Het vliegtuig is op de Johan Adolf Pengel International Airport te Zanderij geland. Op de luchthaven was er speciaal hiervoor een ceremoniële plechtigheid in elkaar gezet.

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) ziet met deze ontwikkeling de relatie tussen Suriname en de VS versterkt worden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Suriname: het land van feesten, dansen, eten, drinken, gezelligheid, luieren en gelukkig zijn

Het vliegtuig landde na een reis van 4,5 uur op Surinaamse bodem. American Airlines, die voornemens is liefst vijf keer per week naar Suriname te vliegen, is de eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die non-stop vluchten naar Suriname aanbiedt.

Jubithana toonde zich ingenomen met deze nieuwe speler. Hij sprak de hoop uit dat na de inaugurele vlucht er nog meer zullen volgen.

Volgens de bewindsman is Suriname op het juiste pad en staat deze ontwikkeling in lijn met het beleid van de regering.

“Elke organisatie die bijdraagt aan onze groei is welkom in Suriname”, aldus de TCT-minister, eraan toevoegend dat de samenwerking tussen Suriname en Amerika de toerismesector ten goede moet komen. Deze sector is namelijk het hardst getroffen door de Covid-19-pandemie.

Jubithana vervolgde met aan te geven dat American Airlines bekendstaat om haar authentieke Amerikaanse ervaring en breed netwerk, die voor Suriname betekenisvol zullen zijn.

“Voor de toeristen uit Amerika zal het een Surinaamse belevenis zijn qua natuur, zakendoen en culinair,” aldus de bewindsman die de relatie tussen beide naties hierdoor versterkt ziet worden.

Net als minister Jubithana is ook de Amerikaanse ambassadeur Karen L. Williams er verheugd mee dat met deze ontwikkeling een betere samenwerking zal komen tussen de twee landen. Ze sprak de hoop uit dat het makkelijker wordt om zaken te doen, hetgeen zal helpen de economie te bevorderen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Visumvrij reizen Surinamers naar Nederland zal ‘bergen met geld’ opleveren voor KLM en SLM

Directeur Vijay Chotkan van NV Luchthavenbeheer liet optekenen dat de airport reeds voor 2016 gesprekken is gestart met diverse luchtvaartmaatschappijen om haar netwerk uit te breiden.

De functionaris voelt zich voldaan dat de komst van American Airlines nu een feit is.

Hij gelooft dat dit Suriname een heel mooie positie in de wereld geeft en dat het land verder bekendheid zal krijgen.

“We hebben kunnen tonen dat we met de regering in het bijzonder het ministerie van TCT, hebben kunnen bewerkstelligen dat American Airlines geïnteresseerd is geraakt,” aldus directeur Chotkan.

Volgens hem zal niet alleen de luchthaven aan deze ontwikkeling verdienen, maar ook Suriname als land. De luchthavenfunctionaris ziet de toerismesector een extra impuls krijgen vanwege het aantal toeristen dat Suriname zal binnenkomen.

Gezien de multiculturele Surinaamse samenleving verwacht de directeur ook een stijging van de vluchten.

Hij legt uit dat Suriname haar culturele diversiteit kan inzetten om meer toeristen en daarmee meer vluchten vanuit Amerika en andere landen aan te trekken.

Chotkan: “Er zijn nu afspraken voor vijf vluchten per week, maar het kan best meer worden indien er behoefte daartoe is. We blijven werken om luchtvaartmaatschappijen binnen te halen en zodoende meer luchtvaartovereenkomsten te sluiten om de luchtbrug die nodig is naar Suriname verder te ontsluiten”.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten