fbpx

Ambassadeurs Nieuw Zeeland, Jamaica en Finland bieden geloofsbrieven aan

GFC NIEUWS- Aan het eind van een reeks aanbiedingen hebben drie ambassadeurs geloofsbrieven aangeboden aan president Desire Bouterse.

Donderdag zijn de ambassadeurs Anton Mark Ojala van Nieuw Zeeland, ambassadeur Arthur Williams van Jamaica en Ambassadeur Perti Ikonen van Finland aan de beurt geweest. Alle drie vertegenwoordigers zijn niet- residerende ambassadeurs.

Ambassadeur Ojala van Nieuw Zeeland sprak van een heuglijk feit en vond het een eer om zijn geloofsbrief aan te bieden aan president Bouterse. Behalve andere zaken zal hij in zijn rol speciale aandacht hebben voor het tegengaan van klimaatsverandering en de impact die het heeft op ontwikkelingslanden. Ondanks de grote afstand tussen de beide landen zijn er volgens de ambassadeur genoeg gemeenschappelijke dingen die beide landen binden.

BEKIJK OOK
Suriname wil goede verkiezingsreputatie behouden

Ook de Jamaicaanse ambassadeur sprak van een gedenkwaardig moment. Ondanks de jarenlange band tussen zijn land en Suriname is er nog heel veel te doen om de bilaterale band te verstevigen. De ambassadeur zegt zich sterk hiervoor te maken. Hij zal onder meer speciale aandacht schenken aan sport en cultuur.

De extreem blije ambassadeur van Finland stond stil bij de vele overeenkomsten tussen zijn land en Suriname. “Suriname is het groenste land ter wereld en Finland het groenste land in Europa” merkt hij op. Ook deze ambassadeur zal speciale aandacht hebben voor het tegengaan van klimaatsverandering.

De ambassadeurs hebben hun geloofsbrieven aangeboden aan de president in het presidentieel paleis.