fbpx

Ambassadeurs Halfhide en Adjako beëdigd

De ambassadeurs Arnold Halfhide en Gilean Adjako zijn door president Desiré Bouterse beëdigd als buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeurs van de Republiek Suriname. Deze beëdigingsceremonie vond donderdag plaats op het presidentieel paleis.

Ambassadeur Halfhide is beëdigd als niet residerend buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van de Republiek Suriname bij de Republiek Nicaragua, terwijl ambassadeur Gilean Adjako beëdigd is als buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van de Republiek Suriname bij de regering van de Bolivariaanse Republiek Venezuela, met als residentie Caracas.

Het staatshoofd gaf in zijn toespraak aan dat de voornaamste taak van de ambassadeurs het behartigen van de nationale doelen is. Naast het behartigen van de belangen van de Republiek Suriname en haar burgers in het buitenland zullen de ambassadeurs ook activiteiten coördineren om buitenlandse investeringen te stimuleren, die kunnen bijdragen aan het realiseren van de nationale ontwikkelingsdoelen. Ook zullen zij de toeristenstroom vanuit het land van accreditatie, naar Suriname, bevorderen.

OOK INTERESSANT
Woning door brand verwoest, gezin van 4 dakloos

Ambassadeur Halfhide is in de jaren tachtig al ambassadeur geweest voor Suriname in Nicaragua. Ditmaal is hij wederom benoemd om de werkzaamheden voort te zetten. “De relatie tussen beide landen is erg belangrijk en dat moet verder gevoed en uitgediept worden.

Verder moeten wij als Suriname kijken hoe we exportproducten daar naartoe kunnen sturen”, zei de ambassadeur. Nicaragua heeft ruime ervaring in het verbouwen van agro-culturele producten en naar zeggen van ambassadeur Halfhide zullen wij ons ook daarop moeten focussen.(GFC)

De diplomatieke relatie tussen Suriname en Venezuela begon al kort na de onafhankelijkheid. Suriname heeft op diverse gebieden, waaronder de visserij en mijnbouwsector, een samenwerkingsverband met dit Zuid-Amerikaans land. Voor ambassadeur Adjako is Venezuela geen onbekend terrein. “Vanwege mijn werk ben ik er vaker geweest en ik ben goed voorbereid om te beginnen met het werk”, zegt een enthousiaste Adjako.