fbpx

Ambassadeur Liu Quan: Relatie met Suriname gebaseerd op wederzijds respect en belang

GFC NIEUWS- De ambassadeur van de Volksrepubliek China, Liu Quan, heeft tijdens een beleefdheidsbezoek gebracht aan Defensieminister Krishnakoemari Mathoera benadrukt dat de relatie tussen Suriname en China gebaseerd is op wederzijds respect en wederzijds belang, welke als voorbeeld kan dienen voor landen in de regio.
Na minister Mathoera te hebben gefeliciteerd met haar nieuwe functie bleef ambassadeur Quan meteen stilstaan bij de goede relatie en de bilaterale samenwerking welke Suriname en de volksrepubliek China reeds jaren hebben.
Hij sprak tevens zijn erkentelijkheid uit over de ondersteuning die Suriname heeft gegeven aan China bij de uitbraak van de Covid-19-pandemie.
Suriname is het eerste land dat beschermingsmateriaal heeft geschonken aan China, na de uitbraak van deze ziekte in dit land. Momenteel is China bezig een vaccin te ontwikkelen en zo gauw dit een feit is, zal het vaccin beschikbaar en betaalbaar zijn voor landen als Suriname.
Defensieminister Mathoera heeft op haar beurt ambassadeur Quan te kennen gegeven de goede relatie met de volksrepubliek China te waarderen. “Wij gaan door op de goede weg, wij zijn partners”, aldus minister Mathoera. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat na de Covid-19-periode er wederom een delegatie uit China naar Suriname zal afreizen voor het aangaan van een nieuwe overeenkomst van schenking.

BEKIJK OOK
Nurmohamed bezoekt OW-projecten Coronie en Nickerie