Ambassadeur Halfhuid van Suriname in Ghana beëdigd

GFC NIEUWS-Ambassadeur Natasha Halfhuid is beëdigd tot Buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van Suriname in Ghana, met als standplaats Accra.

De beëdiging vond vandaag plaats op het presidentieel paleis. Tijdens de beëdiging waren ook aanwezig de ministers van Buitenlandse Zaken, Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Regionale Ontwikkeling.

Met de opening van een ambassade van Suriname in Accra, de hoofdstad van Ghana, versterken Suriname en Ghana de bilaterale samenwerking.

President Bouterse zei in zijn toespraak dat er gewerkt zal worden aan de diversifiëring van de Surinaamse economie, het aangaan van culturele en wetenschappelijke relaties, het identificeren van investeringsmogelijkheden, bevordering van productie en creëren van exportmarkten, sociale ontwikkeling, infrastructuur, benutting en bescherming van het milieu, innovatie en versterking van onze ‘human capital’.

“De vestiging van een diplomatieke missie in Accra, dit jaar, valt samen met het jaar dat door de Ghanese President geproclameerd is als “the year of return” voor de Ghanese diaspora over de gehele wereld”, zei het staatshoofd.

Verder gaf de president aan dat onze Surinaamse vertegenwoordiging aldaar ook een belangrijke stap is naar de verdere verdieping van onze diaspora en zuid-Zuid relaties.

Ambassadeur Halfhuid is enthousiast om een begin te maken met haar ambtsperiode als ambassadeur voor Suriname in Ghana.

Op 7 augustus reist de ambassadeur af naar Accra.

Overige berichten