fbpx
Ambassadeur Halfhuid van Suriname in Ghana beëdigd

GFC NIEUWS-Ambassadeur Natasha Halfhuid is beëdigd tot Buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van Suriname in Ghana, met als standplaats Accra.

De beëdiging vond vandaag plaats op het presidentieel paleis. Tijdens de beëdiging waren ook aanwezig de ministers van Buitenlandse Zaken, Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Regionale Ontwikkeling.

Met de opening van een ambassade van Suriname in Accra, de hoofdstad van Ghana, versterken Suriname en Ghana de bilaterale samenwerking.

President Bouterse zei in zijn toespraak dat er gewerkt zal worden aan de diversifiëring van de Surinaamse economie, het aangaan van culturele en wetenschappelijke relaties, het identificeren van investeringsmogelijkheden, bevordering van productie en creëren van exportmarkten, sociale ontwikkeling, infrastructuur, benutting en bescherming van het milieu, innovatie en versterking van onze ‘human capital’.

“De vestiging van een diplomatieke missie in Accra, dit jaar, valt samen met het jaar dat door de Ghanese President geproclameerd is als “the year of return” voor de Ghanese diaspora over de gehele wereld”, zei het staatshoofd.

Verder gaf de president aan dat onze Surinaamse vertegenwoordiging aldaar ook een belangrijke stap is naar de verdere verdieping van onze diaspora en zuid-Zuid relaties.

Ambassadeur Halfhuid is enthousiast om een begin te maken met haar ambtsperiode als ambassadeur voor Suriname in Ghana.

Op 7 augustus reist de ambassadeur af naar Accra.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…