fbpx
Ambassadeur EU bezoekt vicevoorzitter DNA

De ambassadeur van de Europese Unie(EU), Robert Kopecky, heeft samen Derek Lambe, hoofd van de Politieke, Media en Informatiedesk op 19 maart 2015 een bezoek gebracht aan de vicevoorzitter van DNA, Ruth Wijdenbosch.
Zij werd verrast met een ruiker als dank voor haar inspanningen om de doodstraf in Suriname uit het Wetboek van Strafrecht te doen schrappen.

Deze campagne is gestart in oktober 2013 bij een conferentie in Geneve die werd georganiseerd door de Inter Parlementaire Unie en de World Coalition against the Death Penalty samen met de leden Misiekaba, Santokhie en Bonjaski.

Suriname is een uitzondering en een goed voorbeeld in het Caribisch gebied waar er nog steeds vonnissen uitgesproken worden met de ultieme straf, de doodstraf en veroordeelden jaren in dodencellen zitten.

Veel medewerking hiervoor is ontvangen van zowel Parlementarians For Global Àction als de EU op weg naar de afschaffing van de doodstraf. Inmiddels is de goedgekeurde wet houdende wijziging van het Wetboek van Strafrecht naar de president verzonden ter ondertekend en publicatie.

Wijdenbosch bedankte de ambassadeur voor de ondersteuning en zijn persoonlijke inzet hiertoe.

Tijdens dit gesprek kwamen eveneens onderwerpen zoals de aanstaande algemene, vrije en geheime verkiezingen, het al dan niet zenden van een EU -waarnemersgroep naar Suriname, issues met betrekking tot de mensenrechtensituatie in ons land en informatie over het werk dat DNA nog zal verrichten voor de aanstaande verkiezingen aan de orde.

Het bezoek van de delegatie van de Europese Unie aan Suriname houdt verband met de artikel 8 besprekingen die regulier met de regering gevoerd worden.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.