fbpx
Ambassadeur Burleson overhandigt geloofsbrieven aan Duitse bondspresident

GFC NIEUWS- Ambassadeur Sieglien Burleson is sinds kort, behalve Surinames permanente vertegenwoordiger in België en de Europese Unie (EU), ook de niet-residerende ambassadeur voor de Bondsrepubliek Duitsland.

Daartoe overhandigde zij vorige week haar geloofsbrieven aan bondspresident, Frank-Walter Steinmeier.

Behalve concrete gebieden van samenwerking tussen Suriname en Duitsland, kwamen tijdens de accreditatieceremonie ook enkele brandende vraagstukken onze regio rakende aan de orde.

Voorts informeerde bondspresident Steinmeier de Surinaamse vertegenwoordiger over het streven van Duitsland gericht op het verstevigen van de betrekkingen met de Latijns-Amerikaanse en de Caraïbische regio.

Volgens ambassadeur Burleson markeert Surinames accreditatie de wederzijdse wil tot nauwere samenwerking met Duitsland. Suriname is vooral geïnteresseerd in samenwerking op de gebieden: milieu, agrarische sector, onderwijs, handel en ondernemerschap. Voor Suriname is de relatie met Duitsland van belang mede tegen de achtergrond van de diversificatie van ontwikkelingspartners.

In de marge van deze ontmoeting heeft ambassadeur Burleson ook gesprekken gevoerd met diverse topfunctionarissen, over mogelijke gebieden van samenwerking.

Tijdens een bespreking met ambassadeur Marian Schuegraf, Regionaal Vertegenwoordiger voor Latijns-America en het Caraïbisch gebied, kwamen klimaatsverandering, ocean governance, energievoorziening, capaciteitsversterking en het Duitse duaal onderwijssysteem in het beroepsonderwijs aan de orde.

Ambassadeur Burleson gaf aan dat de Anton de Kom Universiteit van Suriname open staat voor partnerschappen, uitwisselingsprogramma’s en cursussen voor het beheer van onze natuurlijke hulpbronnen.

Op dit gebied biedt het Duitse Netwerk van Universiteiten in Bavaria, OniLAC, mogelijkheden tot samenwerking. OniLAC onderhoudt partnerschappen met Latijns-Amerika.

Ook met het Duitse energiebedrijf RWE, dat wereldwijd technisch advies biedt voor energieprojecten en mijnbouw, kan volgens Schuegraf worden samengewerkt. Suriname staat open voor investeerders en partners, die vooral bereid zijn te werken met lokale investeerders.

Er is eveneens een gesprek geweest met een vertegenwoordiger van de Duitse Kamer van Koophandel en Industrie.

Meer nieuws

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…

11 positief uit 296 Covid-testen

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe personen dat het voorbije etmaal positief is getest op Covid-19 is 11. In totaal zijn 296 testen uitgevoerd. Dikke mensen…

Komediant Jerrel Vierklau heengegaan

GFC NIEUWS- Toneelacteur en komediant Jerrel Vierklau is niet meer. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…