Ambassadeur Burleson bij Sranan Dei in België: ‘Nu samengaan voor echte vooruitgang Suriname’

‘Het is nu de tijd dat Surinamers met al hun talenten en potentie overal ter wereld, gaan samenwerken aan de werkelijke en duurzame vooruitgang van Suriname’.

Met deze concrete oproep zette ambassadeur Sieglien Burleson de toon bij de Sranan Dei, georganiseerd door de Surinaamse diaspora organisatie Wan Maw recent in Edegem, waar de Surinaamse diplomaat als hoofdgast werd verwelkomd.

Het stadsplein van Edegem diende als markt, waar er volop Surinaamse hapjes, dranken, maar ook kleding, sieraden en andere waar verkrijgbaar waren. Het multicultureel evenement werd opgeluisterd door verschillende muziekgroepen en op de muziek werd ook flink gedanst. Ingrediënten voor een typisch Surinaams feest in België.

Gelederen sluiten en samenwerken

De speciaal genodigde ambassadeur Burleson, riep tijdens haar speech de Surinaamse diaspora op om de gelederen te sluiten en samen te werken aan de vooruitgang van Suriname. Een streep moet worden gezet onder de mogelijke verschillen of fricties uit het verleden en moet de blik worden gericht op de toekomst.

“De deur van de ambassade is open”, formuleerde zij uitnodigend. Maar aan de andere kant verwacht zij ook dat de diverse diaspora groeperingen zich beter gaan organiseren, zodat zij goed voorbereid precies aan de ambassade kunnen aangeven wat nodig is, om de vooruitgang en ontwikkeling te realiseren.

“De gezelligheid is leuk, maar het gaat erom dat wij elkaar ondersteunen, ons groeperen en in eenheid werken aan het hoog houden van de naam van Suriname en haar bevolking, waar ook ter wereld”. De ambassadeur wil samen met de diasporaorganisaties werken aan een strategie, hoe concreet bij te dragen aan de ontwikkeling van Suriname.

Ambassadeur Burleson is bereid de kennis en ervaring opgedaan uit haar ervaring in ondernemerschap en het ontwikkelen van jongeren daarbij te willen delen. Diverse standhouders hebben de ambassadeur bij een rondleiding flink verwend met presentjes uit hun collectie. Als sluitstuk mocht de ambassadeur namens de organisatie aan de standhouder van wie de stand het leukst was aangekleed, een prijs overhandigen.

Het was de tweede Sranan Dei die door Stichting Wan Maw werd georganiseerd en het is de bedoeling het tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Overige berichten