fbpx

Amardeep verwijst Paraguay naar herkansingsronde SVB Lidbonden

Amardeep, de kampioen van SOLO, heeft met de 2-0 overwinning op Paraguay in het slotduel van poule K van het 10de SVB Lidbondentoernooi zichzelf verzekerd van een plaats in de hogere eerste klasse van de SVB topsectie niet alleen.

Maar de kampioensploeg van de Sport Organisatie Leidingen en Omgeving (SOLO) verwees daarmee ook de semi-kampioen van de Para Sportbond (PSB) naar de herkansingsronde. Door het verlies eindigt Paraguay als tweede in poule K wat inhoudt dat de ploeg nu strijd moet leveren tegen de nummer 2 uit poule L om alsnog het recht te kunnen verwerven op het spelen van promotie-degradatiewedstrijden tegen de nummer 10 uit de SVB eerste klasse.

Het wordt dus een langere weg voor de Paraanse ploeg, die zaterdag in het Essex Station de kans op directe promotie in rook zag opgaan door doelpunten (19, 44) van Amardeep goalgetter Lorenzo Leter. Beide teams sloten de wedstrijd af met tien man, omdat Jurgen Weidum van Amardeep en Siegfried Uralima van Paraguay vroeg douchen werden gestuurd.

Amardeep sluit door de zege de groepswedstrijden AF Al’s number 1 met 10 punten en moet in de kampioensfinale tegen de nummer 1 uit poule L uitmaken wie de uiteindelijke kampioen wordt van dit 10de SVB Lidbondentoernooi.
Het andere duel in poule K tussen De Ster (Nickerie) en De Rest ging niet door omdat de ploeg uit Paramaribo niet afreisde naar Nickerie.

De stand in poule K:
1. Amardeep 4-10
2. Paraguay 4-7
3. OSV Moengo 4-7
4. De Ster 3-1
5. De Rest 2-0
(DRP)

Overige berichten