Amanah rond overstap islamitisch model af

Trustbank Amanah ging als eerste islamitische bank in Suriname live op het iMAL Islamitisch core banking-platform. De bank ging hiermee met succes over van een conventioneel naar een islamitisch bankbedrijfsmodel.

Path Solutions, een vooraanstaande wereldwijde software-, advies- en dienstenorganisatie voor islamitisch bankieren, kondigde dit woensdag aan.

De overstap wordt gezien als een belangrijke mijlpaal in het Zuid-Amerikaanse banksysteem, nu grote banken in Zuid-Amerika overwegen in te stappen in de groeiende vraag naar shariabankieren.

Mohammed Kateeb, Chairman en CEO van Path Solutions Group spreekt van “een belangrijke mijlpaal, niet alleen voor Trustbank Amanah, maar ook voor de banksector in Zuid-Amerika”.

Trustbank is opgericht op 30 augustus 1989 en is een private bank met expertise op het gebied van sparen, lenen, beleggen en vermogensbeheer.

De bank is vorig jaar begonnen aan de conversie en biedt islamitische bankproducten die kunnen dienen als een stimulans voor economische ontwikkeling en diversificatie, schrijft Path Solutions.

Overige berichten