fbpx
Amafo: Kwaadwilligen verspreiden verkeerde informatie

“Ik ken mijn verantwoordelijkheden. Het uitbetalen van sociale voorzieningen is regulier en binnen de mogelijkheden die er zijn kwijten we ons van onze taken. Dit alles gebeurt feilloos”, zegt minister Alice Amafo stellig van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Met betrekking tot geruchten dat ‘paarse dorpen’ geen kinderbijslag hebben ontvangen, maar de gele dorpen wel, zegt Amafo dat kwaadwilligen bewust onjuiste informatie verspreiden.

Er is absoluut geen sprake van selectieve betaling. Minister Amafo zegt dat president Desi Bouterse opgelucht is na het gesprek dat gevoerd is over de uitbetaling van de Algemene Kinderbijslag.

De president gaf tijdens een massameeting te Brokopondo te kennen dat hij vandaag een gesprek zou hebben met de bewindsvrouw nadat hij vernomen had dat niet alle ouders kinderbijslag hebben ontvangen voor hun kinderen. Het ging om mensen die NDP vlaggen bij hun huis hebben hangen.

Minister Amafo zegt dat zij alle beschuldigingen heeft kunnen weerleggen. De president is volgens haar opgelucht.

Op 3 maart 2015 heeft het ministerie van Financiën srd 28 miljoen overgemaakt voor uitbetaling van AKB. Na de storting is men op 10 maart met de betaling in Paramaribo begonnen. Nu is men in alle districten bezig, legt Amafo uit.

“Van de 83.000 kinderen zijn al 64.000 kinderen uitbetaald; dat is ruim 85%”, aldus Amafo.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…