fbpx

Alzheimer snel en nauwkeurig diagnosticeren met nieuw ontwikkelde hersenscan

GFC NIEUWSREDACTIE- Wetenschappers hebben een nieuwe technologie ontwikkeld die in staat is om te kijken naar structurele kenmerken in de hersenen, ook in delen die niet eerder geassocieerd zijn met de ziekte van Alzheimer.

Het voordeel van de techniek is de eenvoud en het feit dat het de ziekte in een vroeg stadium kan identificeren wanneer het erg moeilijk kan zijn om te diagnosticeren.

Hoewel er geen remedie is voor de ziekte van Alzheimer, helpt het snel krijgen van een diagnose in een vroeg stadium patiënten.

Het stelt hen in staat om toegang te krijgen tot hulp en ondersteuning, een behandeling te krijgen om hun symptomen te beheersen en plannen te maken voor de toekomst.

BEKIJK OOK
Slapen met licht aan geeft mogelijk grotere kans op diabetes, overgewicht en hoge bloeddruk

In staat zijn om patiënten in een vroeg stadium van de ziekte nauwkeurig te identificeren, zal onderzoekers ook helpen om de hersenveranderingen te begrijpen die de ziekte veroorzaken en de ontwikkeling en proeven van nieuwe behandelingen te ondersteunen.

Het onderzoek werd op 20 juni gepubliceerd in het Nature Portfolio Journal, Communications Medicine en is gefinancierd door het National Institute for Health and Care Research (NIHR) Imperial Biomedical Research Centre.