fbpx
“Als wij ons niet aan de maatregelen houden, belanden we wel in de rode zone”

GFC NIEUWS- “Op dit moment kunnen wij het aan. Maar als Surinamers er zelf voor zorgen dat wij een situatie krijgen als Italië, dan belanden wij wel in een rode zone”, waarschuwde de directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, tijdens de COVID-19 persconferentie in de Congreshal.

De oproep was serieus en duidelijk: Suriname heeft slechts 30 Intensive Care plekken. Daarom wordt de samenleving ten overvloede verzocht thuis te blijven en de voorgeschreven maatregelen op te volgen. Jessurun: “Mensen, blijf thuis en als je ziek bent of griep hebt, bel 178 en als je 178 niet kan bereiken, bel mij”, aldus Jessurun.

Als de verspreiding van het COVID-19 griepvirus in Suriname oncontroleerbaar wordt en het aantal infecties blijft toenemen, zal ons gezondheidsstelsel niet in staat zijn adequate zorg te bieden aan alle geïnfecteerden, zei de directeur.

Er zijn namelijk ook patiënten met andere aandoeningen, waaronder dengue en hoge bloeddruk die intensieve zorg nodig hebben.

In landen waar het coronavirus dagelijks vele slachtoffers maakt, moeten zorgverleners door gebrek aan Intensive Care bedden, beademingsapparaten en medicijnen voortdurend de keuze maken wie wordt gered en wie niet kan worden gered.

De directeur roept het Surinaamse volk op om het hier niet zover te laten komen. En dit kan door zich aan de veiligheidsregels te houden: handhygiëne, twee meter afstand houden, zoveel mogelijk thuis blijven en 178 contacten bij griepklachten.

Meer nieuws

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.