Als scholen in SR weer open mogen, doen sportscholen, restaurants en kapsalons dat ook

GFC NIEUWSREDACTIE- Als de overheid het besluit neemt om de deuren van scholen in Suriname ingaande 25 januari weer te openen, gaan wij ook normaal open. Wij accepteren deze nonsens niet meer!

Wij gaan niet accepteren dat er met twee maten wordt gemeten, die onzin moet eens ophouden. Wij doen niet meer mee!
Dat zeggen een sportschoolhouder en twee eigenaren van kapsalons in Paramaribo aan GFC Nieuws.
Een ieder weet dat kinderen ook een rol kunnen spelen bij het verspreiden van het coronavirus. Om die reden heeft zelfs het Nederlandse Outbreak Managment Team (OMT) het dringende advies gegeven om scholen voorlopig gesloten te houden.
“Wij gaan op de dag waarop de scholen weer open mogen gaan, hetzelfde doen. Het kan niet zo zijn wij de rekening blijven betalen van dit geklets! Wij doen niet meer mee als het zo gaat! Wij zijn moe van deze onzin”, wordt op furieuze toon door de ondernemers aan GFC meegedeeld.
Volgens hen bestaat er binnen het ondernemersveld steeds minder draagvlak voor de ingrijpende coronamaatregelen die volgens hen een desastreus effect hebben op de economie.
Er zouden, zo beweren ze, meer kleine bedrijven zijn, waaronder restauranthouders, die gewoon weer open willen gaan.
De zelfstandigen zijn van oordeel dat mensen die kwetsbaar zijn zichzelf beter moeten beschermen.  Maar de economie kan niet zo langdurig kapot gemaakt worden.
“Gooi alles weer open en leg de kwetsbaren in onze samenleving beter uit hoe zij zich het beste door deze moeilijke periode kunnen manoeuvreren”, is het dringende voorstel aan de regering Santokhi- Brunswijk.