fbpx

Als mama haar zin krijgt, wordt James op zijn achtste gecastreerd

Scheiden doet lijden, vooral bij kinderen. Maar de 6-jarige James Younger uit de Amerikaanse staat Texas is toch een geval apart. James woont afwisselend bij zijn gescheiden ouders, en dat levert een bijzonder probleem.

James wordt door zijn moeder gekleed en gepresenteerd als een meisje; tegelijkertijd bedreigt ze de vader van de jongen omdat hij niet meewerkt aan haar plan om hun zoon als meisje te laten leven.

James en Luna

Bij zijn vader Jeff is James gewoon James. Hij kleedt zich als een jongen, gaat om met andere jongens, en noemt zichzelf een jongen.

Bij zijn moeder, Anne Georgulas, heet hij Luna en draagt hij meisjeskleren. Zijn moeder spreekt hem aan als een meisje en schreef hem op school in onder de naam ‘Luna’.

Anne moedigt hem aan zich als meisje te kleden en te gedragen en plaatste hem in therapie bij een rainbow counsellor die gespecialiseerd is in het werken met transgender-kinderen.

Stoornis

Zoals kon worden verwacht, stelde de therapeut vast dat James lijdt aan genderdysforie (geslachtsidentiteitsstoornis), een conflict tussen het biologische geslacht en de genderidentiteit. Dat gaf moeder Anne munitie om het vaderschap van Jeff aan te vechten en hem te beschuldigen van kindermishandeling.

Voor de rechtbank, waar de voogdij wordt bevochten, scheen James niet helemaal zeker of hij een jongen of een meisje is. Op vragen tijdens de zittingen noemt hij zichzelf afwisselend James en Luna, afhankelijk van welke ouder bij hem is.

BEKIJK OOK
Santokhi eregast bij opening muziekschool in Commewijne

Mishandeling

De inconsistentie belet de moeder niet om zijn vader met hand en tand te bevechten. Zij beschuldigt de vader van kindermishandeling, omdat hij niet wil bevestigen “dat hun zoon een transgender meisje is,” staat in documenten van de rechtbank.

Zij eist ook dat de vader verboden wordt mannelijke voornaamwoorden voor James te gebruiken en wil dat Younger transgender bewustzijnscursussen bijwoont. Bovendien wil zij dat hij de ‘Regenboogbegeleiding’ voor James/Luna betaalt: in Texas valt dat onder kinderbijslag.

De rechtbank gaf haar het recht om als enige toestemming te geven voor psychiatrische en psychologische behandeling van James en zijn tweelingbroer Jude, waardoor de vader van de jongens niet in staat is om een ​​second opinion te krijgen.

Castreren

Hij mag zelfs het haar van zijn zonen niet knippen, nadat een onderwijzer hem had aangegeven bij de kinderbescherming van Texas omdat hij James een knipbeurt had gegeven.

De rechtbank besliste reeds dat Younger zijn zoon niet mag dwingen zich als een jongen te kleden. Jeff zegt dat hij zijn kind nergens toe dwingt, en dat James zelf James wil zijn.

Als de moeder haar zin krijgt, zal James op zijn achtste chemisch gecastreerd worden. En hoewel vader Jeff daar mordicus tegen is, zou hij door de rechtbank gedwongen kunnen worden de castratie te betalen. 

Foto: SaveJames