fbpx
Als mama haar zin krijgt, wordt James op zijn achtste gecastreerd

Scheiden doet lijden, vooral bij kinderen. Maar de 6-jarige James Younger uit de Amerikaanse staat Texas is toch een geval apart. James woont afwisselend bij zijn gescheiden ouders, en dat levert een bijzonder probleem.

James wordt door zijn moeder gekleed en gepresenteerd als een meisje; tegelijkertijd bedreigt ze de vader van de jongen omdat hij niet meewerkt aan haar plan om hun zoon als meisje te laten leven.

James en Luna

Bij zijn vader Jeff is James gewoon James. Hij kleedt zich als een jongen, gaat om met andere jongens, en noemt zichzelf een jongen.

Bij zijn moeder, Anne Georgulas, heet hij Luna en draagt hij meisjeskleren. Zijn moeder spreekt hem aan als een meisje en schreef hem op school in onder de naam ‘Luna’.

Anne moedigt hem aan zich als meisje te kleden en te gedragen en plaatste hem in therapie bij een rainbow counsellor die gespecialiseerd is in het werken met transgender-kinderen.

Stoornis

Zoals kon worden verwacht, stelde de therapeut vast dat James lijdt aan genderdysforie (geslachtsidentiteitsstoornis), een conflict tussen het biologische geslacht en de genderidentiteit. Dat gaf moeder Anne munitie om het vaderschap van Jeff aan te vechten en hem te beschuldigen van kindermishandeling.

Voor de rechtbank, waar de voogdij wordt bevochten, scheen James niet helemaal zeker of hij een jongen of een meisje is. Op vragen tijdens de zittingen noemt hij zichzelf afwisselend James en Luna, afhankelijk van welke ouder bij hem is.

Mishandeling

De inconsistentie belet de moeder niet om zijn vader met hand en tand te bevechten. Zij beschuldigt de vader van kindermishandeling, omdat hij niet wil bevestigen “dat hun zoon een transgender meisje is,” staat in documenten van de rechtbank.

Zij eist ook dat de vader verboden wordt mannelijke voornaamwoorden voor James te gebruiken en wil dat Younger transgender bewustzijnscursussen bijwoont. Bovendien wil zij dat hij de ‘Regenboogbegeleiding’ voor James/Luna betaalt: in Texas valt dat onder kinderbijslag.

De rechtbank gaf haar het recht om als enige toestemming te geven voor psychiatrische en psychologische behandeling van James en zijn tweelingbroer Jude, waardoor de vader van de jongens niet in staat is om een ​​second opinion te krijgen.

Castreren

Hij mag zelfs het haar van zijn zonen niet knippen, nadat een onderwijzer hem had aangegeven bij de kinderbescherming van Texas omdat hij James een knipbeurt had gegeven.

De rechtbank besliste reeds dat Younger zijn zoon niet mag dwingen zich als een jongen te kleden. Jeff zegt dat hij zijn kind nergens toe dwingt, en dat James zelf James wil zijn.

Als de moeder haar zin krijgt, zal James op zijn achtste chemisch gecastreerd worden. En hoewel vader Jeff daar mordicus tegen is, zou hij door de rechtbank gedwongen kunnen worden de castratie te betalen. 

Foto: SaveJames

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…