‘Als jij ontslag neemt, zullen we je moeten vermoorden’

Yair Netanyahu – zoon van – heeft zijn vader ernstig in verlegenheid gebracht. Hij bevestigde in het openbaar min of meer dat zijn pa zich aan corruptie schuldig had gemaakt.

Drie rijkeluiszoontjes – Yair Netanyahu, zoon van premier Benjamin Netanyahu, Nir Maimon, spruit van aardgasmagnaat Kobi Maimon, en Roman Abramov, een medewerker van de Australische gokmagnaat James Packer, waren in 2015 aan de boemel.

De drie spraken over strippers, straatprostituees en een gasdeal waar een luchtje aan zat – en de noodzaak om hun gesprek geheim te houden.

“Laat dit gesprek niet uitkomen, God verhoede het”, zegt Abramov; “Als dit naar buitenkomt, breekt de hel los.”

Zelfs hun chauffeur/bodyguard wordt ‘bedreigd’: “Als jij ontslag neemt, zullen we je moeten vermoorden zodat je niemand over dit gesprek kunt vertellen” dreigen zij grappend.

Wat geheim moest blijven? Bijvoorbeeld dat vader Netanyahu zich persoonlijk keihard heeft ingezet om een gasdeal van 20 miljard dollar te regelen voor vader Maimon: “Hij heeft hiervoor gevochten, gevochten in de Knesset, broer” zegt Yair N. op de uitgelekte opnamen.

Een pikante uitspraak, want Israël was laaiend over de gasdeal en de kwestie was zeer actueel in de periode waarin de loslippige zoon van de premier eigenlijk bevestigde wat half Israël vermoedt: dat hun premier corrupt is.

Israël is al enkele jaren in de ban van een corruptieonderzoek tegen Netanyahu dat maar niet goed van de grond wil komen

De Netanyahu’s ontkennen categorisch dat pa zich waar dan ook schuldig aan heeft gemaakt en de zoon zegt dat zijn opmerking over de corrupte deal maar een grapje was.

Overige berichten