fbpx

Als je twijfelt: 0 van de 136.000 Surinamers gestorven aan AstraZeneca-vaccin

INGEZONDEN– Als de heisa rondom het vaccineren tegen Covid-19, meer nog het AstraZeneca-vaccin, een trekje van waarheid had, zou je nu zeker ernstige gevallen en misschien ook doden hebben.

Er zijn personen die doen overkomen alsof de vaccins kwade, slechte en gevaarlijke spuitjes zijn. Niet lang terug werd er zelfs beweerd dat er microchips in de prikjes zitten. Een andere bewering is dat het prikje jou ‘magnetisch’ maakt. Niets is minder waar.

Hoe werkt een vaccin?

Vaccins werken door het immuunsysteem van een persoon, dus de natuurlijke afweer van het lichaam te stimuleren en voor te bereiden om een bepaalde kiem te herkennen en zich tegen die kiem of infectieziekte te verdedigen.

Wanneer je dan besmet raakt met het virus, herkent je immuunsysteem het. Omdat jouw lichaam al voorbereid is om het virus aan te vallen, beschermt het je tegen het virus.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Kans van slechts 1 op 700.000 op overlijden na prik, kans 1 op 100 na besmetting met het virus

Vaccins bevatten meestal kleine fragmenten van het ziekteverwekkende organisme of de blauwdrukken daarvan. Ook bevatten ze andere ingrediënten om het vaccin veilig en effectief te houden.

Deze laatste ingrediënten zijn in de meeste vaccins opgenomen en worden al decennia in miljarden vaccin doses gebruikt.

Alle ingrediënten zijn getest op veiligheid. Er zijn vele soorten vaccinaties, zoals vaccinaties tegen Gele Koorts, Hepatitis en Malaria. Haast alle kinderen worden al in hun peuterjaren gevaccineerd.

Wat is het AstraZeneca-vaccin?

Het Covid-19-vaccin van AstraZeneca is sinds 29 januari 2021 goedgekeurd door de Europese Commissie. Het vaccin van AstraZeneca is beoordeeld op werkzaamheid, veiligheid en kwaliteit door de World Health Organization(WHO) en het is getest op tienduizend mensen.

BEKIJK OOK
Man klemgereden en beroofd van geld en auto

Uit onderzoek van het vaccin AstraZeneca is gebleken dat de werking van het vaccin 62% is. Dit is te vergelijken met het griepvaccin. Het Oxford-AstraZeneca is het meest gebruikte vaccin in de wereld en wordt in 176 landen van de wereld toegediend.

Vaccinaties in Suriname

Sinds de start van de vaccinatiecampagne van Suriname in februari 2021 zijn er al 136.000 Surinamers gevaccineerd. Van de 136.000 zijn 25.933 Surinamers volledig gevaccineerd.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Filipijnse president wil Covid-patiënten die anderen opzettelijk besmetten laten vervolgen voor moord

136.000 landgenoten komt neer op ruim 20% of 1 op de 5 Surinamers.

Weet u, dat na al deze 136.000 vaccinaties niet eens één gevaccineerd persoon als gevolg van het vaccin is komen te overlijden?

Weet u ook wel, dat tot nu toe niemand door het nemen van één van de zovele vaccinaties ernstig ziek is geworden?

Er zijn mensen die ons bang maken voor het nemen van het vaccin. Niet eenieder bedoelt het slecht. Ze horen geruchten dat gevaccineerden dood zullen gaan of ziek zullen worden en verspreiden die dan verder.

Is het na zo’n groot aantal gevallen niet duidelijk dat de geruchten fabels zijn? Twijfel niet en wees niet bang. Redt jezelf en redt anderen. Wees onderdeel van de oplossing. LIBI LANGA, laat je vaccineren!

Serge Emanuels BSc.

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]