fbpx

Als je huisarts een hekel aan je heeft kun je die liever zo snel mogelijk vervangen

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Wanneer is het tijd om zo snel mogelijk een nieuwe huisarts of medisch specialist te raadplegen?

Als het gaat om de gezondheid moet u als patiënt er honderd procent op kunnen rekenen dat uw behandeld arts het beste met u voor heeft en zijn of haar uiterste best doet om u zo goed mogelijk te helpen.

Maar medici zijn ook maar mensen, dus hebben emoties en voorkeuren. Het komt vaker voor dat het helemaal niet goed klikt tussen arts en patiënt en er irritaties voelbaar zijn.

Het kan gebeuren dat een arts een hekel heeft aan de patiënt en die liever ziet gaan dan komen.

“Een eerste indicatie om de relatie met uw arts te heroverwegen is wanneer vragen niet worden beantwoord of er laconiek hierop wordt gereageerd”, zegt Michael Urban, hoofddocent en programmadirecteur van het Doctor of Occupational Therapy Program aan de Universiteit van New Haven in Connecticut.

Een ervaringsdeskundige uit Den Haag vertelt aan de GFC dat hij heeft meegemaakt dat zijn huisarts hem openlijk aanviel toen de uitslagen van zijn leverenzymentesten met hem werden besproken.

OOK INTERESSANT
17 jarige jongen schaamt zich voor zijn eigen stem en praat daarom zo min mogelijk

“Je hebt je lever helemaal kapot gezopen vuile klootzak”, schreeuwde deze arts op zeer woeste toon. “Terwijl ik in mijn leven nog nooit een druppel alcohol heb gedronken”, weet de Hagenaar.

“Deze dokter had duidelijk een grote hekel aan mij omdat ik veel vragen stelde en hem er vaak op wees dat zijn antwoorden niet juist waren. Hij voelde zich duidelijk in zijn eer aangetast”.

“Ik heb direct een andere arts genomen en het bleek dat al mijn leverenzymen binnen de norm waren.”

Deskundigen wijzen erop dat een goede verstandhouding met uw arts van eminent belang is voor uw gezondheidswelzijn. Blijf niet bij een dokter bij wie u zich niet prettig voelt.

Foto ter illustratie.