fbpx

Als je collega je niet respecteert kun je liever kalm blijven

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Het komt vaker voor dan men denkt. En het kan een enorme impact hebben op je werkplezier.

Een collega die je niet respecteert en kleineert!

Er zijn mensen die de problemen die zij aan het werk ervaren met een arrogante of respectloze collega zelfs ‘meenemen’ naar huis en er slecht van slapen.

“Carol uit Den Haag vertelt aan GFC Lifestyle dat ze vaker huilend naar huis reed na haar werktijd, enkel om het naar gedrag van een voormalige medewerkster bij haar op kantoor.

Maar hoe kun je het beste dealen met lastige beroepsgenoten die er behagen in scheppen je te kleineren en weigeren je te respecteren? Zelfs in het bijzijn van anderen.

GFC vroeg een korte reactie aan een psychologe die verbonden is aan het KIVC.

“Het beste advies dat ik kan geven is om altijd kalm te blijven als je geconfronteerd wordt met gebrek aan respect. Reageer niet op woedende toon, laat je niet meeslepen, hoe verleidelijk dat ook is op dat moment”.

“Luister naar wat je collega te zeggen heeft en laat hem of haar uitrazen. Documenteer vervolgens zoveel als mogelijk alle incidenten en bespreek die met je supervisor”, stelt ze voor.

Zij benadrukt dat het in veel gevallen niet goed is om in een hevige discussie terecht te komen. Kalmte bewaren is de beste strategie.

Foto ter illustratie.