fbpx

Als het leven echt door gaat na de dood is dat het meest fantastische nieuws aller tijden

INGEZONDEN- Op GFC lees ik vaker over personen die vertellen dat ze een glimp hebben opgevangen van het hiernamaals nadat ze om verschillende redenen voor korte tijd klinisch dood waren.

Zo ook een vriend van mij die in zijn jonge jaren betrokken was bij een verkeersongeval in Utrecht.

Hij werd uit de auto geslingerd. Hij vertelt dat hij kort daarna enige tijd uit zijn lichaam trad en vanaf een afstand in alle rust keek naar zijn lichaam terwijl hij werd gereanimeerd door medewerkers van de ambulance.

Hij stond erbij en keek ernaar.

Ik ken hem als een zeer betrouwbaar persoon en hij zweert hoog bij laag dat hij zeker weet dat het lichaam wel dood gaat, maar dat de geest gewoon verder gaat in een zeer euforische toestand, helemaal vrij van alle problemen en zorgen.

En zo zijn er veel meer personen die beweren iets soortgelijks te hebben meegemaakt.

Personen die dit bijzonder fenomeen tientallen jaren hebben bestudeerd, zoals de bekende Nederlandse cardioloog Pim van Lommel, verkondigen dit ook al langere tijd.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Afslanksysteem Constantin werkt het beste volgens Amerikaans wetenschappelijk onderzoek

Deze cardioloog heeft vooral veel onderzoek gedaan naar patiënten die voor langere tijd een hartstilstand hebben gehad waarbij er ook geen hersenactiviteit meer meetbaar was.

Kinderen

Een ander verschijnsel is dat kinderen aan hun ouders vertellen dat ze zich kunnen herinneren dat ze al eerder hebben geleefd. Pas nog is er ook nog zo’n geval in Suriname bekend geworden.

BEKIJK OOK
Surinaamse studenten in Cuba vragen wederom aandacht voor achterstallige betalingen, hebben moeite om voeding tekopen

Sommige peuters weten tot in de fijnste details te vertellen over hun vorig leven. Informatie die ze niet op Google zouden kunnen vinden.

En kleine kinderen zouden al gauw door de mand vallen als ze een verhaaltje uit hun duim zouden zuigen. Er moet dus een kern van waarheid in hun vertellingen zitten.

Onderzoekers van de universiteit van Virginia analyseren al langer dan 50 jaar uitgebreid deze anekdotische bewijzen dat de geest doorleeft na het sterven van het menselijk lichaam.

Ook zij komen tot de conclusie dat er veel meer is tussen hemel en aarde.

De mensen die laconiek en zelfs bespottend reageren op de serieuze relazen van diegenen die bijna dood zijn geweest, zijn de laatsten die een oordeel hierover kunnen en mogen geven.

Zij zijn geen ervaringsdeskundige en hebben zich niet of nauwelijks verdiept in deze materie en weten het dus absoluut niet. Hun oordeel moet daarom zoveel mogelijk met een korreltje zout worden genomen.

Hoe dan ook, niemand weet het 100 procent zeker!

Maar als het inderdaad zo is dat het leven gewoon in een andere vorm verder gaat na de aardse doodverklaring, is dat het meest fantastische nieuws aller tijden!

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]