Allen in Suriname, ook kinderen, verplicht COVID- vaccineren

GFC NIEUWSREDACTIE- Een ieder in Suriname die ouder is dan 16 jaar moet zich verplicht COVID- vaccineren. En zodra er vaccins beschikbaar zijn die goedgekeurd zijn voor kinderen, zal ook deze groep vervolgens ingeënt moeten worden.

Dit is dringend noodzakelijk om bevolkingsimmuniteit in ons land de bewerkstelligen.

De zeer belangrijke voordelen van het massaal inenten van de gehele samenleving is dat wij op termijn het normale leven weer kunnen oppakken.

Hiermee wordt er op een gegeven moment een stop gezet aan de toename van het aantal zieken, doden, het verder ruïneren van de Surinaamse economie en het onderwijs, de verslechterende gemoedstoestanden van grote delen binnen onze samenleving en alle andere misère die de ingrijpende coronamaatregelen veroorzaken.

Een andere, betere en veiligere uitweg is er niet!

Dat laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) dat zich frequent mede laat adviseren door internationale topexperts zaterdag aan GFC Nieuws weten.

“Wij kunnen er lang en breed over discussiëren maar de harde realiteit is dat tenzij er niet snel een veilig een effectief geneesmiddel wordt gevonden om de ernstige complicaties die COVID- 19 met zich kan meebrengen tegen te gaan, er geen andere oplossing is dan massaal vaccineren”, stelt Soelijem Atmo van het KSVC.

“Het is ondoenlijk om het heel jaar door te gaan met het invoeren van lockdowns, het sluiten van scholen en zaken, het tellen van coronazieken en doden terwijl er straks goedwerkende en veilige vaccins beschikbaar zijn”.

“Als een ieder is gevaccineerd, is de kans zeer groot dat wij het normale leven na verloop van tijd weer kunnen oppakken”, meent het VrouwenCollectief.

Het KSVC verwijst naar Israël waar er massaal dag en nacht wordt gevaccineerd, ruim 200.000 mensen per dag.

Het is de intentie van het land om eind maart het grootse deel van de bijna 9 miljoen inwoners te hebben ingeënt in de hoop over een aantal maanden gedeeltelijk uit de coronaellende te geraken.

De Surinaamse Volksgezondheidsminister Amar Ramadhin heeft vaker benadrukt dat niemand in ons land verplicht zal worden zich te laten vaccineren. Dat gebeurt op vrijwillige basis. De overheid zegt wel graag te zien dat zoveel mogelijk mensen in ons land zich laten prikken en zal in dat kader de voorlichting over de voordelen hiervan opvoeren.

Overige berichten