fbpx

Allen in Suriname die leugens verspreiden op internet over politici strafrechtelijk vervolgen

INGEZONDEN- Personen die in Suriname wonen en leugens verspreiden over politieke mannen en vrouwen moet voortaan sneller worden opgehaald door de politie. Indien nodig moet er direct een strafproces worden ingezet door het Openbaar Ministerie.

Maar niet alleen politici en ex- politici moeten beter beschermd worden, elke inwoner van Suriname moet kunnen rekenen op “beveiliging” van zijn of haar goede naam.

Het is ontegensprekelijk zo dat vooral politieke topmensen het doelwit zijn van leugenverspreiders op het internet. Deze internetleugenaars lanceren zonder schroom de meest bizarre en uit de lucht gegrepen beschuldigingen op diverse sociale platforms.

Ongelukkigerwijs gelooft het merendeel mensen wat er vaak onterecht wordt beweerd en raakt het imago van deze vals beschuldigden enorm beschadigd. Elke kenner kan u vertellen dat het heel moeilijk is om een gescheurd imago in Suriname, of waar dan ook, weer te repareren. Dat lukt in veel gevallen jammerlijk genoeg niet.

Het is onder meer om deze reden dat er verstrekkende consequenties verbonden moeten worden aan deze criminele activiteiten. Het mag nimmer zo zijn dat kwaadsprekers vanuit hun luie stoel leugens produceren en verspreiden om anderen aanzienlijke imagoschade toe te brengen.

Feit is dat  deze laffe leugenaars en onzinverspreiders, personen attaqueren uit verschillende politieke kampen. Recentelijk was het de First Lady die slachtoffer was, nu blijkt de gewaardeerde heer Melvin Bouva aan de beurt te zijn van kwaadsprekers die denken zich zonder gevolgen schuldig te mogen maken aan misdaden.

Het is te hopen dat het Openbaar Ministerie dit groeiend probleem serieus gaat aanpakken. Deze internetcriminelen moeten op de meest korte termijn strafrechtelijk worden vervolgd.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Zelfs presidenten, rechters en geestelijken schelden en vloeken! Jennifer van Dijk- Silos ook