fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Allen die racistische opmerkingen over Surinaamse politierekruten maakten moeten worden vervolgd door OM

GFC NIEUWS- Personen die gisteren racistische opmerkingen over Surinaamse politierekruten hebben gemaakt, moeten worden vervolgd door het Openbaar Ministerie (OM).  Het is in Suriname, net als veel andere landen, strafbaar indien personen racistische opmerkingen maken of plaatsen op het internet.

Dat zeggen kritische burgers die het nieuws op de voet volgen aan GFC Nieuws. Ze geven aan dat ze vrijdag racistische reacties hebben gelezen op sociale media, naar aanleiding van een bericht over politierekruten in ons land.

“Men heeft ernstige kritiek geuit op basis van de huidskleur of het ras van de jongemannen die in politiedienst willen gaan. En dat is volgens de grondwet verboden”, meldt een bezoeker van GFC die in Nederland woont.

Hij zegt dat artikel 1  van de Nederlandse grondwet er duidelijk in is. Hij gaat ervan uit dat dit artikel in Suriname bijna conform is overgenomen.

OOK INTERESSANT
OW wil extra SRD 75.000.000 voor aflossing schulden

“Hetzelfde wat in Nederland bij ons van toepassing is, geldt ook bij jullie daar. De racisten die de reacties gisteren op sociale media hebben geplaatst dienen daarom door het Surinaamse OM vervolgd te worden”.

Hij vindt het bovendien een grote schande voor de buitenwereld dat Surinamers elkaar onderling zo ernstig veroordelen. “Terwijl wij zwarte mensen in Nederland vechten tegen het gif racisme, lopen zwarten in mijn geboorteland de negatieve vooroordelen te versterken. Wat een schande geven jullie ons!”, stelt hij .

ARTIKEL 1 GRONDWET NEDERLAND

Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.