fbpx
Facebook Pagelike Widget

Allen die onzinberichtjes over corona op sociale media plaatsen nu strafbaar in Suriname

INGEZONDEN- De mensen die onzinberichtjes op sociale media plaatsen in Suriname over het coronavirus maken zich schuldig aan een strafbaar feit, volgens de nieuwe Wet Uitzonderingstoestand Covid-19. Deze leugen- en onzinverspreiders kunnen nu volgens de wet officieel worden aangeklaagd.

De wet die voor zeker drie maanden zal gelden, was zeer noodzakelijk om een stop te brengen aan de vele onzinverhalen die sommigen haast dagelijks aan het verspreiden zijn via Whatsapp en FB. Hiermee worden naïeve mensen veel beter beschermd. En helaas is die bescherming in Suriname bij velen heel hard nodig.

Zeer frequent krijg ook ik op mijn mobiel de meest bizarre rommel te lezen. Zo doet er een bizar leugenverhaal de ronde als zou Covid- 19 worden veroorzaakt door 5G en niet door het coronavirus. Ook dat mensen zich niet moeten laten vaccineren, want, zo staat in die belachelijke app, dan wordt er een chip in je lichaam gebracht waarmee je gevolgd kan worden.

Het is erg triest dat mensen zo lichtgelovig zijn en heilig geloven in deze leugens. Heeft dit te maken met een zeer beperkt cognitief vermogen? Ik denk van wel. Daarom is de nieuwe wet zo belangrijk. Het is ook bedoelt om deze groep lichtgelovige personen die het verstand niet kunnen laten prevaleren te beschermen.

Elk mens met een beetje verstand begrijp dat het pure kolderiek is om te stellen dat Covid-19 wordt veroorzaakt door 5G. Je moet goed in de war zijn om deze flauwekul te geloven. Bovendien, geen mens in Suriname wordt gevaccineerd ter voorkoming van Covid- 19 want er bestaat nog geen vaccin.

Frappant is ook dat er in landen waar er helemaal nog geen 5G is, al talrijke doden zijn gevallen en vele duizenden zijn besmet met het coronavirus. Het verhaal is simpel: er is een coronavirus dat zeer besmettelijk is! Neem dat serieus en volg de officiële instructies van de gezondheidsautoriteiten.

Dat 5G eventueel andere klachten kan geven, daarin geloof ik wel. Maar het heeft helemaal niets te maken met de huidige coronapandemie, dat komt door het coronavirus. Laat u dus niet in de war brengen door onzinverspreiders die nu dus strafbaar zijn.

Ik vraag aan een ieder om er alles aan te doen hun verstand goed te gebruiken in deze moeilijke periode. Maakt u zich niet schuldig aan een strafbaar feit door Whatsapp of FB- berichten met totale onzin over het coronavirus te produceren of door te sturen.

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.

 

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…