fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Allen die onzinberichtjes over corona op sociale media plaatsen nu strafbaar in Suriname

INGEZONDEN- De mensen die onzinberichtjes op sociale media plaatsen in Suriname over het coronavirus maken zich schuldig aan een strafbaar feit, volgens de nieuwe Wet Uitzonderingstoestand Covid-19. Deze leugen- en onzinverspreiders kunnen nu volgens de wet officieel worden aangeklaagd.

De wet die voor zeker drie maanden zal gelden, was zeer noodzakelijk om een stop te brengen aan de vele onzinverhalen die sommigen haast dagelijks aan het verspreiden zijn via Whatsapp en FB. Hiermee worden naïeve mensen veel beter beschermd. En helaas is die bescherming in Suriname bij velen heel hard nodig.

Zeer frequent krijg ook ik op mijn mobiel de meest bizarre rommel te lezen. Zo doet er een bizar leugenverhaal de ronde als zou Covid- 19 worden veroorzaakt door 5G en niet door het coronavirus. Ook dat mensen zich niet moeten laten vaccineren, want, zo staat in die belachelijke app, dan wordt er een chip in je lichaam gebracht waarmee je gevolgd kan worden.

Het is erg triest dat mensen zo lichtgelovig zijn en heilig geloven in deze leugens. Heeft dit te maken met een zeer beperkt cognitief vermogen? Ik denk van wel. Daarom is de nieuwe wet zo belangrijk. Het is ook bedoelt om deze groep lichtgelovige personen die het verstand niet kunnen laten prevaleren te beschermen.

Elk mens met een beetje verstand begrijp dat het pure kolderiek is om te stellen dat Covid-19 wordt veroorzaakt door 5G. Je moet goed in de war zijn om deze flauwekul te geloven. Bovendien, geen mens in Suriname wordt gevaccineerd ter voorkoming van Covid- 19 want er bestaat nog geen vaccin.

OOK INTERESSANT
Man aangehouden voor stelen pakken zoutvlees uit supermarkt

Frappant is ook dat er in landen waar er helemaal nog geen 5G is, al talrijke doden zijn gevallen en vele duizenden zijn besmet met het coronavirus. Het verhaal is simpel: er is een coronavirus dat zeer besmettelijk is! Neem dat serieus en volg de officiële instructies van de gezondheidsautoriteiten.

Dat 5G eventueel andere klachten kan geven, daarin geloof ik wel. Maar het heeft helemaal niets te maken met de huidige coronapandemie, dat komt door het coronavirus. Laat u dus niet in de war brengen door onzinverspreiders die nu dus strafbaar zijn.

Ik vraag aan een ieder om er alles aan te doen hun verstand goed te gebruiken in deze moeilijke periode. Maakt u zich niet schuldig aan een strafbaar feit door Whatsapp of FB- berichten met totale onzin over het coronavirus te produceren of door te sturen.

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.