Alleenstaande moeder uit Paramaribo gedupeerd door verhuurder die wil bezuinigen

GFC NIEUWS- Een alleenstaande moeder van een jongetje van zes jaar die woont in Paramaribo wordt sinds de gedeeltelijke lockdown gedupeerd door de verhuurder van haar appartement.

De 37-jarige vrouw zegt aan GFC Nieuws dat haar huisbaas die een etage boven haar woont, in de avonduren voordat hij naar bed gaat, de stroomvoorziening naar haar woning afsluit door enkele groepen zekeringen uit te schakelen.

Ook sluit hij de hoofdkraan van de waterleiding af. Pas in de ochtenduren schakelt hij de stroom- en watertoevoer  weer in.

De gedupeerde heeft echter een huurcontract afgesloten waarin staat dat ze een vast huurbedrag per maand betaalt, inclusief stroom en water. Er staat niets aangeven over de tijden waarop ze recht heeft op deze voorzieningen.

“Sinds de lockdown en de nieuwe regels waardoor ik voortaan in Surinaamse dollars mag betalen, word ik gepest. De huisbaas zegt dat hij moet bezuinigen omdat alles veel duurder is geworden. Hij wil zo proberen om de rekeningen van de EBS en SWM lager te laten uitvallen”, aldus de gedupeerde.

De vrouw zegt dat ze naarstig op zoek is naar een andere woning.

Overige berichten