fbpx
Alle voorzorgsmaatregelen getroffen voor afhandeling repatriatievlucht Nederland

GFC NIEUWS- Suriname is zover om de eerste repatriatie vlucht uit Nederland uit te voeren.

Tijdens het persmoment van het COVID-19 Managementteam van 17 april heeft de directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun verteld over de afhandelingsprocedure van de repatrianten, die vandaag terugkeren uit Nederland.

“Eenieder, zonder uitzondering, zal in overheidsquarantaine worden geplaatst. Indien passagiers onderliggende aandoeningen hebben, zal dat in de eerste 24 uur na aankomst door het medisch en verplegend team in kaart worden gebracht en indien nodig zal met de ingestelde medische commissie worden nagegaan of ziekenhuisopname onder quarantaine noodzakelijk is. Dit is de enige reden waarom een repatriant niet in overheids quarantaine hoeft, maar in het ziekenhuis onder quarantaine,” zegt ze resoluut.

Vanaf het moment van instappen zullen passagiers verschillende controles moeten ondergaan en zich aan de vooraf bekende regels houden. Eenmaal in Suriname zullen de passagiers in overheids quarantaine worden ondergebracht. Hier zijn er ook duidelijke regels aan gekoppeld. Na 15 dagen in quarantaine te hebben gezeten zal elke repatriant worden gescreend en afhankelijk van het resultaat naar huis worden gestuurd.

Tijdens de quarantaineperiode wordt ervoor gezorgd dat de mensen toegang hebben tot adequate gezondheidszorg middels de aanwezigheid van verpleegkundigen en artsen, die eveneens de monitoring zullen doen. Een psycholoog en maatschappelijk werkster zullen telefonisch beschikbaar zijn.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…