Alle vier ledematen vrouw geamputeerd na ernstige allergische reactie

GFC NIEUWS- Een vrouw was genoodzaakt om al haar vier ledematen te laten amputeren na een ernstige allergische reactie die een septische shock veroorzaakte met als gevolg dat haar handen en benen zwart kleurden.
Kim Gilliam Steele, 53, wa in augustus 1992 gediagnosticeerd met de ziekte van Crohn, chronische ontstekingen van het maag-darmkanaal. Vanaf die periode werd de vrouw constant gemonitord door artsen.
Op 9 mei 2016 toen een colonoscopie uitwees dat ze vlekken had op haar dikke darm werd besloten om Kim een chemotherapie medicatie, MP6/Mercaptopurine, toe te dienen om te zien als haar conditie zou verbeteren, zonder een colostomie te hebben.
Maar binnen enkele dagen ontwikkelde ze zeldzame symptomen: ze had geen energie, kon niet eten, gaf over, had hoge koorts, sleepte met haar woorden en haar mond was constant droog, ondanks ze veel dronk.
Op 14 mei van dat jaar zwol haar tong en was ze niet meer in staat om te ademen of te lopen.
Haar ex-man, Todd, reed haar naar het ziekenhuis en het was duidelijk dat ze slachtoffer was van een ernstige allergische reactie.
Binnen 30 minuten nadat ze in het ziekenhuis waren gearriveerd, werd Kim in een kunstmatige coma geplaatst – haar lever en nieren vielen uit en verkeerde ze in een septische shock.
Aan haar familie vertelden de artsen dat ze een negen procent kans had om die nacht te overleven.
Maar op 18 maart ontwaakte Kim uit haar coma. Ze had echter geen idee wat er aan de hand was en dat ze haar ledematen, die droog en een zwarte kleur hadden, zouden amputeren.
Op 6 juli 2016 werden haar armen geamputeerd en op 3 februari 2017 haar benen.
Ze werd op 3 februari 2017, na 296 dagen, ontslagen uit het ziekenhuis.
In eerste instantie had ik het heel mogelijk, vertelt Kim. Ze moest verder door het leven zonder ledematen. Volgens Kin heeft ze haar situatie geaccepteerd en probeert ze het beste van het leven te maken.
Op 28 december 2017 kreeg ze haar eerste prothetische benen.
Vanaf toen is ze gaan skydiven en snorkelen. “ Ik leef elke dag alsof die mijn laatste dag is,” aldus Kim.

Overige berichten