fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Alle verdelgingsmiddelen zoals gramoxone direct weggooien om zelfmoorden te voorkomen

GFC NIEUWS- Alle nog in Suriname beschikbare verdelgingsmiddelen zoals gramoxone en roundup moeten zo snel als mogelijk worden weggegooid om de kans op zelfmoordgevallen te verkleinen. Er zou in dit kader een inzamelingsactie moeten worden gehouden door de overheid zodat het gif niet in het milieu terechtkomt.

Dat laten enkele kritische en bezorgde burgers zondag via Whatsapp aan GFC Nieuws weten.

“Ik vraag vriendelijk aan jullie om een oproep te doen aan de totale samenleving om alle verdelgingsmiddelen acuut weg te gooien of in te leveren. Kunt u via uw nieuwssite ook een verzoek doen aan de regering om een inzamelingsactie te houden zodat het vergif op een verantwoorde manier wordt verwerkt? Dit moet gebeuren om de zelfmoorden minder makkelijk te maken”, staat in een van de berichten.

OOK INTERESSANT
Asawini komt terug naar Suriname

Steeds vaker wordt erop gewezen dat het thuis bewaren van deze gifstoffen kan leiden tot zelfmoordgevallen met een impulsief karakter, vooral bij jongeren.

Volgens biologische telers zijn er voldoende natuurlijke alternatieven voor de chemicaliën. Ook op het gebied van de voorlichting op dit vlak zou de overheid een belangrijke rol kunnen spelen.