fbpx
Alle passagiers Miami-vlucht in thuisquarantaine

GFC NIEUWS- Eenieder die in overheidsquarantaine zat, mocht gisteravond naar huis, nadat er geklaagd werd dat de faciliteiten niet voldeden.

De afgelopen dagen werden repatriëringsvluchten uitgevoerd om ingezetenen terug naar Suriname te brengen. Vrijdag vond de repatriëringsvlucht uit Miami plaats, terwijl ook minister Antoine Elias met de Cubaanse gezondheidswerkers uit Cuba arriveerde.

De bewindsman zit momenteel in thuisquarantaine, die wordt gemonitord door de overheid. Eerder in de week werden ingezetenen uit Guyana gehaald, terwijl Guyanese ingezetenen naar hun land teruggingen.

Tot zaterdagavond 22.00 uur zaten 170 personen in overheidsquarantaine en 53 in thuisquarantaine. De thuisquarantaine staat ook onder toezicht van de overheid.

Over de opvangruimtes van de overheid is er wat onbegrip ontstaan bij zij die naar Suriname zijn teruggekeerd. Directeur Danielle Veira van de Dienst Nationale Veiligheid en coördinator van het Nationaal COVID-19 Managementteam zei eerder dat in een vroeg stadium is aangegeven dat mensen bij terugkeer in quarantaine geplaatst zullen worden.

Ze heeft er begrip voor dat mensen liever in hun eigen thuissituatie willen vertoeven, maar voegt eraan toe dat de specialisten zich erover buigen wie vanuit de overheidsquarantaine naar de thuistoezicht gebracht worden.

Veira erkent dat er heel veel paniek gaat zijn, omdat het om een menselijk gegeven gaat. Ze vraagt echter geduld en begrip voor het werk van de autoriteiten.

Veira stelt dat personen die een bepaalde standaard gewend zijn, misschien ontevreden kunnen zijn. Ze benadrukt echter dat het managementteam heeft gezorgd voor voeding en water en de basale benodigdheden voor een goede hygiëne.

Ze voegt eraan toe dat er veel tijd gaat zitten in de voorbereidingen voor de opvang van ingezetenen en wijst erop dat het om een crisissituatie gaat. In zulke situaties kunnen er veranderingen optreden.

Veira wijst erop dat wereldwijd luchthavens worden gesloten en dat Suriname in een situatie zit om ingezetenen terug te halen. “Terwijl je komt, zijn wij bezig. Wij vragen geduld, het kan dat we dingen niet overzien,” aldus de functionaris.

Meer nieuws

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.