fbpx

Alle dc’s Sipaliwini moeten in quarantaine; dc Matawai mogelijk besmet met Covid-19.

GFC NIEUWS- Alle districtscommissarissen van Sipaliwini moeten in quarantaine, omdat ze allemaal in contact zijn gekomen met de 14e case, die volgens bronnen hoogstwaarschijnlijk de burgermoeder van Matawai, Yvonne Pinas is. Dit is nog niet bevestigd door de autoriteiten.
Het gaat volgens bronnen van dWT om Trees Cirino (ressort Coeroeni), Joanna Aroepa (Kabalebo), August Bado (Tapanahony), Humphrey Jeroe (Boven-Suriname), Ludwig Mettendaf (Boven-Coppename) en Margaretha Malontie (Pamaaka) – in quarantaine moeten.
Van de afgelopen 3 gevallen is de bron vooralsnog onbekend voor het ministerie van Volksgezondheid. Er kan tot noch toe noch bevestigd, noch ontkracht worden dat deze casussen in het buitenland geïnfecteerd zijn geraakt.
Tijdens de periode van de verkiezingen is een groot aantal personen Suriname binnengekomen vanuit gebieden die niet allemaal bekend zijn bij de autoriteiten. Dit verhoogd het risico op het krijgen van een import geval dat mogelijkerwijs voor verspreiding binnen Surinaamse gemeenschappen kan zorgen indien deze niet op tijd wordt ontdekt en geïsoleerd.
Observatie en identificatie van personen met griepsymptomen is de komende 14 dagen van cruciaal belang, zodat een verdacht geval op tijd kan worden afgezonderd van de samenleving.

BEKIJK OOK
FOSPA-Suriname vraagt bescherming inheemse gebieden