fbpx

Alle 866 districts-en ressortraadsleden beëdigd

Met de installatie van de 11 districtsraadsleden(dr) van het district Sipaliwini heeft het ministerie van Regionale Ontwikkeling zich kunnen houden aan de Grondwet en de Wet Regionale Organen die aangeven dat de gekozen districts- en ressortraadsleden, binnen 30 dagen na het bindend verklaren van de verkiezing, in functie moeten zijn.

In totaal zijn 866 districts- en ressortraden geïnstalleerd. De beëdiging van 11 districtsraadsleden van Sipalwini vond eerder deze week plaats in de vergaderzaal van het ministerie.

Het districtsraad van Sipaliwini is door minister Stanley Betterson geïnstalleerd in aanwezigheid van directeur Ifna Vrede, onderdirecteur Districtsbestuur en Decentralisatie, Jennifer Jozefzoon-Wachter, de vijf districtscommissarissen van Sipaliwini, familieleden en vrienden.

De Wet Regionale Organen schrijft voor dat de districtsraadsleden door de minister van Regionale Ontwikkeling moeten worden geïnstalleerd.

In hun toespraken hebben minister Stanley Betterson en de districtscommissarissen de nieuwbakken regionale vertegenwoordigers voorgehouden dat zij moeten werken aan het belang van hun district en hun politieke kleur achterwege moeten laten, laat het ministerie weten.

De beëdiging en installatie van de dr- en rr- leden is gestart op 7 juli in het Congreshal met de installatie van 220 districts– en ressortraadsleden van het district Paramaribo. Vervolgens werden de verschillende districten afgehandeld en werd het proces afgesloten met de installatie van de dr-leden van Sipaliwini.

Naar meer berichten...